Najnovije

VELIKA OFANZIVA U ALEPU: Sirijska vojska ima pakleni plan koji se neće svideti pobunjenicima

Sa svim očima uprtim ka Deir ez Zoru i Raki, jedinice sirijske arapske vojske u zapadnom Alepu su tiho podizale svoje snage kako bi pokrenule veliku ofanzivu kako bi očistile džihadiste blizu okruga Novi Alepo, Al-Zahra, i Al-Lairamoun.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Jedinice iz Republikanske garde Sirije, Liva Al-Kuds (palestinske paravojne jedinice), Sirijskog Hezbolaha i Nacionalne odbrambene snage (NDF) ojačale su linije fronta u zapadnom Alepu. 
Primarni cilj ove ofanzive biće da u potpunosti protera džihadističke pobunjenike iz Alepa i da dođu do autoputa Alepo-Idlib (magistralni put M-5)  iz predgrađa Rašiden.
Istovremeno sa ovom ofanzivom, očekuje se da jedinice sirijske arapske armije i Hezbolaha istovremeno napadnu južni Alepo kako bi očistili područje oko Kan Tumana i Tal Al-Eisa.
Sirijska vojska kratko je kontrolisala Kan Tuman i Tal Al-Eis 2016. godine. Međutim, velika kontra-ofanziva grupe Hadžat Tahrir al Šam i Alharakat  Al-Šam rezultirala je gubitkom ovih gradova.
Još uvek nije jasno da li Visoka komanda Sirijske vojske ima planove da kreće ka Idlibu. Dva ruska vojnika ubijena u borbama kod Deir ez Zora. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Alepo pre ratnih razaranja i sad...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA