Најновије

ТРАМП ДОБИЈА "КРЊУ" ПАРАДУ: Пентагон дозволио дефиле оружаних снага, али ће изостати једна од најбитнијих ствари!

У Сједињеним Америчким Државама, након готово 30 година, на инсистирање Доналда Трампа, а по одобрењу Пентагона, ове године биће одржана војна парада, али ће са ње изостати нека од најупечатљивијих оружја која поседују оружане снаге те земље.

Трамп ће добити своју војну параду (Фото: Синхуа, public)

Амерички председник Доналд Трамп "добиће" своју војну параду у Вашинигтону, али на њој неће бити тенкова како је првобитно планирано, јавља АП. Меморандум који је објавио Пентагон указује да се парада планира за Дан ветерана, који се обележава 11. новембра, а да ће се на паради појавити само возила на точковима, односно неће бити тенкова како би се "максимално умањила штета по локалну инфраструктуру". АП наводи да би тенкови могли да униште улице на Вашингтону. Упркос томе што се тенкови неће појавити, на крају војне параде ће бити велики број авиона, укључујући и старије авионе. Трамп је одлучио да жели војну параду у Вашингтону након што је присуствовао војној паради за француски национални празник, 14. јула прошле године. Том приликом је изјавио да ће САД морати да покушају да надмаше Французе. АП наводи да се у меморандуму Пентагона не наводи колико ће парада коштати, али да се процењује да ће цена бити између 10 и 30 милиона долара.  Највећи проблем на Балкану је српска популација, рекао је пред америчким Сенатом генерал Кертис Скапароти. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последња војна парада у Вашингтону, по наређењу Џорџа Буша, одржана је поводом победе америчке војске у Заливском рату 1991:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА