Najnovije

TRAMP DOBIJA "KRNJU" PARADU: Pentagon dozvolio defile oružanih snaga, ali će izostati jedna od najbitnijih stvari!

U Sjedinjenim Američkim Državama, nakon gotovo 30 godina, na insistiranje Donalda Trampa, a po odobrenju Pentagona, ove godine biće održana vojna parada, ali će sa nje izostati neka od najupečatljivijih oružja koja poseduju oružane snage te zemlje.

Tramp će dobiti svoju vojnu paradu (Foto: Sinhua, public)

Američki predsednik Donald Tramp "dobiće" svoju vojnu paradu u Vašinigtonu, ali na njoj neće biti tenkova kako je prvobitno planirano, javlja AP. Memorandum koji je objavio Pentagon ukazuje da se parada planira za Dan veterana, koji se obeležava 11. novembra, a da će se na paradi pojaviti samo vozila na točkovima, odnosno neće biti tenkova kako bi se "maksimalno umanjila šteta po lokalnu infrastrukturu". AP navodi da bi tenkovi mogli da unište ulice na Vašingtonu. Uprkos tome što se tenkovi neće pojaviti, na kraju vojne parade će biti veliki broj aviona, uključujući i starije avione. Tramp je odlučio da želi vojnu paradu u Vašingtonu nakon što je prisustvovao vojnoj paradi za francuski nacionalni praznik, 14. jula prošle godine. Tom prilikom je izjavio da će SAD morati da pokušaju da nadmaše Francuze. AP navodi da se u memorandumu Pentagona ne navodi koliko će parada koštati, ali da se procenjuje da će cena biti između 10 i 30 miliona dolara.  Najveći problem na Balkanu je srpska populacija, rekao je pred američkim Senatom general Kertis Skaparoti. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednja vojna parada u Vašingtonu, po naređenju DŽordža Buša, održana je povodom pobede američke vojske u Zalivskom ratu 1991:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA