Најновије

НОВИ ПРОБЛЕМ: Косовски каратисти на ЕП у Новом Саду?

Држава Србија могла би да се сусретне са још једним проблемом око спортиста са Косова, пошто се у мају очекује долазак косовских каратиста на ЕП у Новом Саду.

Косовска каратисткиња на једном првенству (Фото: Јутјуб)

Пошто је косовски савез примљен у Светску карате федерације пре годину и по дана, такмичари из непризнате државе имају могућност да се такмиче у Новом Саду под њиховим обележјима.
Организатор, у овом случају Србија, је дужан да истакне заставу свих земаља учесника, па вероватно и тзв. Косова које је за најбољег спортисту у прошлој години изабрало управо каратисту Херолинда Нишевција, петопласираног на прошлом Европском првенству у Турској. 
Председник Карате савеза Србије Славољуб Пипер био је изненадјен на позив и питање Тањуга да прокоментарише такву ситуацију. 
"Нисам упознат да ли косовски каратисти долазе у Нови Сад. Данима сам у иностранству и када се вратим знаћу више о тој теми. Тада можемо да разговарамо", рекао је Пипер Тањугу. 
Јасно је да ће се и око овог проблема донети одлука на вишем нивоу - највишем могућем у земљи, с тим да за разлику од рукометног женског квалификационог турнира за јуниорке, сада у питању много значајније такмичење. 
Председник Србије Александар Вучић поздравио је одлуку да се забрани дуел младих рукометашица Србије и тзв. Косова у Ковилову јер, како је нагласио, српском народу не може да се објасни другачији епилог на територији Србије. 
Европско карате првенство за сениоре одржаће се у Новом Саду од 9. до 13. маја.
Влада Србије забранила утакмицу Србије и тзв. Косова у Ковилову. Прочитајте ОВДЕ све о томе.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Б92/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сигурна будућност за карате у Србији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА