Најновије

ЧОВИЋ ВРАТИО НАДУ ЗА ЕВРОЛИГУ: Интервју првог човека Звезде обрадовао навијаче

Звезда је поразом од Будућности у финалној серији АБА лиге остала без титуле регионалној лиги и пласман у Евролиги.

Небојша Човић Фото: КК Црвена звезда

Међутим, први човек клуба Небојша Човић открива да би црвено-бели могли да буду део елите следеће сезоне.

- Заборављају многи да скоро 15 година организујемо завршне квалификационе турнире јуниорске Евролиге, да смо обарали рекорде играјући и Еврокуп и постављали стандарде и у том такмичењу. Нас у Евролиги и Еврокупу памте по 24.000 људи на трибинама, не по упаду навијача, који је напао играча противничке екипе, или рекордном поразу у једном малом прелепом италијанском граду званом Сијена. Круна наше сарадње је долазак завршног турнира у Београд ове године. Ми са Барселоном имамо готово свакодневну комуникацију по разним основама, јер сарадња са тако озбиљном организацијом није само играње Евролиге, већ много више од тога - каже Човић за црногорску "Борбу".

Питање које све занима је хоће ли Звезда играти Евролигу следеће сезоне?

- Хоћемо ли играти? Одговорићу вам овако - Звезда, односно систем у том клубу је направљен тако да не зависимо од једне финалне серије. Стабилни смо, имамо већину младих домаћих играча под уговором, млађе селекције. Цео систем је стабилан, а Евролига већ добро зна шта можемо и шта доносимо у ово такмичење. Клуб је тако постављен да може да је игра без икаквих проблема, временских рокова и неке трке са временом.

Из Подгорице су уверени да ће они бити део Евролиге у предстојећој сезони.

- Не знам и то ме не занима. они су свој пут одредили и нека га следе. Рекао сам да улазак и равноправан третман у евролигашкој породици, не зависи од крупних реченица попут "правиће се тим какав одавно није виђеН" и слично. Правила се знају, уписана су у документима Евролиге. Ко може да их испуни играће, ко не може, неће играти, и то је то - закључио је Човић.

А што се Будућности и њеног потенцијалног играња у Евролиги тиче:

– Не знам, и право да Вам кажем и не интересује ме. Они су свој пут одредили, и нека га следе. Рекао сам да улазак и равноправан третман у евролигашкој породици, не зависи од крупних реченица попут "правиће се тим какав одавно није виђеН" и слично. Правила се знају, уписана су у документима Евролиге. Ко може да их испуни играће, ко не може, неће играти, и то је то - закључио је Човић. (Извор:Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА