Najnovije

ČOVIĆ VRATIO NADU ZA EVROLIGU: Intervju prvog čoveka Zvezde obradovao navijače

Zvezda je porazom od Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige ostala bez titule regionalnoj ligi i plasman u Evroligi.

Nebojša Čović Foto: KK Crvena zvezda

Međutim, prvi čovek kluba Nebojša Čović otkriva da bi crveno-beli mogli da budu deo elite sledeće sezone.

- Zaboravljaju mnogi da skoro 15 godina organizujemo završne kvalifikacione turnire juniorske Evrolige, da smo obarali rekorde igrajući i Evrokup i postavljali standarde i u tom takmičenju. Nas u Evroligi i Evrokupu pamte po 24.000 ljudi na tribinama, ne po upadu navijača, koji je napao igrača protivničke ekipe, ili rekordnom porazu u jednom malom prelepom italijanskom gradu zvanom Sijena. Kruna naše saradnje je dolazak završnog turnira u Beograd ove godine. Mi sa Barselonom imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju po raznim osnovama, jer saradnja sa tako ozbiljnom organizacijom nije samo igranje Evrolige, već mnogo više od toga - kaže Čović za crnogorsku "Borbu".

Pitanje koje sve zanima je hoće li Zvezda igrati Evroligu sledeće sezone?

- Hoćemo li igrati? Odgovoriću vam ovako - Zvezda, odnosno sistem u tom klubu je napravljen tako da ne zavisimo od jedne finalne serije. Stabilni smo, imamo većinu mladih domaćih igrača pod ugovorom, mlađe selekcije. Ceo sistem je stabilan, a Evroliga već dobro zna šta možemo i šta donosimo u ovo takmičenje. Klub je tako postavljen da može da je igra bez ikakvih problema, vremenskih rokova i neke trke sa vremenom.

Iz Podgorice su uvereni da će oni biti deo Evrolige u predstojećoj sezoni.

- Ne znam i to me ne zanima. oni su svoj put odredili i neka ga slede. Rekao sam da ulazak i ravnopravan tretman u evroligaškoj porodici, ne zavisi od krupnih rečenica poput "praviće se tim kakav odavno nije viđeN" i slično. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to - zaključio je Čović.

A što se Budućnosti i njenog potencijalnog igranja u Evroligi tiče:

– Ne znam, i pravo da Vam kažem i ne interesuje me. Oni su svoj put odredili, i neka ga slede. Rekao sam da ulazak i ravnopravan tretman u evroligaškoj porodici, ne zavisi od krupnih rečenica poput "praviće se tim kakav odavno nije viđeN" i slično. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to - zaključio je Čović. (Izvor:Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA