Најновије

СВАКИ МЕТАР ЗЛАТА ВРЕДАН: Сиријска војска уз тешке муке пробија линије џихадиста у области Каср Шеик Хусеин!

Сиријска арапска армија (САА) наставила је нападе у региону Ал-Сафе у јужној Сирији, данас, након жестоке борбе са Исламском државом.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Сиријска арапска војска предвођена Четвртом оклопном дивизијом, напала је положај Исламске државе у важном подручју Каср Шеик Хусеин у Ал-Сафи. Сиријска арапска војска успела би да постигне мали напредак у области Каср Шеик Хусеин након што је јутрос напала снаге Исламске државне.

Према војном извору у граду Сувејда, напад Сиријске арапске војске резултирао је уништавањем неколико ровова и бункера које је Исламска држава користила у овом неприступачном региону у провинцији Сувејда у Сирији. Сиријска арапска војска је сада проширила свој напад на југозападну осу регије Ал-Сафа, јер настоји да разбије преостале терористе у тој области.

Израел разочаран састанком у Москви. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напредовање оружаних снага сиријске војске највише отежава снажан отпор џихадиста Исламске државе, али и природни услови у којим се налази регион Ал Сафа. Наиме, поред ИД, највећи непријатељ војницима САА су јако сунце и непристипачни каменити простор у коме се одвијају борбе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА