Најновије

ЕВО КОЛИКО КОШТА ИЗДАЈА: Објављене висине дневница црногорских официра на Космету

Није постојао ниједан оправдан разлог за слање војника у ову мисију, посебно не из разлога што се тиме директно забија нож у леђа Србији.

Војска Црне Горе (Фото: Влада Црне Горе)

Два официра Војске Црне Горе који ће учествовати у мисији КФОР-а на Косову добијаће дневнице од по 70 евра.

Ту одлуку је на свом сајту објавило Министарство одбране Црне Горе којом се утврђују дневнице припадницима Војске Црне Горе у међународној мисији КФОР-а на Косову.

У Демократској народној партији сматрају да сама чињеница да Влада Црне Горе, односно порески обвезници морају да сносе трошкове слања два штабна официра у мисију КФОР показује да се ради о испостављању рачуна за чланство Црне Горе у НАТО и служење туђим интересима.

„Није постојао ниједан оправдан разлог за слање војника у ову мисију, посебно не из разлога што се тиме директно забија нож у леђа Србији и наноси се штета њеним интересима. Очигледно је ово био диктат са стране који марионетски режим у Подгорици безпоговорно извршава, а да при том мора да финансира сопствену издају. Месечни трошкови од 4200 евра нису занемарљиви и та средства су на много начина могла бити боље и примереније утрошена“, казао је потпарол ДНП-а Никола Јовановић, преноси портал ИН4С.

Додаје да с обзиром да већи дио грађана Црне Горе не подржава Владино признање тзв. државе Косово јасно је да не подржавају ни слање војника у мисију КФОР, па је и сваљивање терета на њихов рачун антидемократско и нелегитимно.

„Само слање војника је непристојно и представља сраман политички потез. Јасно да се овде ради о политичком чину сврставања на страну против интереса Републике Србије, на шта смо навикли када је реч о владавини ДПС-а, с тим што се овим конкретном случају, верујем, уводи пракса да Црна Гора мора сама да финансира сваки појединачни задатак који добије на извршавање. На ту инфериорну позицију су пристали они који су супротно вољи већине грађана угурали државу у НАТО и доносили низ разних одлука на спољењем плану које су нелегитимне и нелегалне“, закључио је Јовановић.

Скупштина Црне Горе је раније у јулу је усвојила одлуку о упућивању два штабна официра у мисију КФОР-а на Косову гласовима владајуће већине.

Иначе, у Демократској партији социјалиста сматрају да ангажовање припадника црногорске војске у међународној мисији на Косову доприноси очувању мира у региону, док с друге стране, из опозиције тврде да та одлука није добра, нити коректна према Србији и Србима у Црној Гори.

А шта вас у Хрватској чека ако сте служили у ЈНА или Војсци РСК, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Црна Гора гради НАТО базу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА