Најновије

ПРЕОКРЕТ У ИДЛИБУ: Турци притисли џихадисте Ал Каиде! Милитанти донели одлуку!

Ал-Ватан је објавио извештаје, наводећи изворе који су блиски Турском револуционарном народноослободилачком фронту да су турске обавештајне службе одржале неколико састанака са руководством две групе на северу Сирије.

Џихадисти у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Извори су јавили да су турске обавештајне службе вршиле притисак на лидере група, истовремено обећавајући да влада неће извршити војну операцију у Идлибу. Хаџат Тахрир ал-Шам је заузврат, обећао да ће променити своју структуру и изменити своју џихадистичку идеологију, тако да их Анкара више не квалификује као терористичку организацију, додале су новине. Са друге стране, Ал-Нусра је обећала да ће повући своје трупе и тешко наоружање из демилитаризиране зоне, без званичних објављивања тог потеза медијима.



Ал-Нусра је такође обећала да ће распустити своју такозвану "владу спаса" која управља територијама које група контролише у Идлибу. Део ове владе ће се спојити са привременом владом коју је формирала Национална коалиција за сиријску револуцију и опозиционе снаге. Ал Ватан је прецизирао да је услов Џабхат ал-Нусре за распуштање био гаранција безбедности за њене чланове и вођство.

Идлиб остаје једина покрајина из које сиријска влада још увек није елиминисала екстремне и побуњеничке снаге. Средином септембра, руски председник Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган договорили су се да се до 15. октобра одреди демилитаризована зона у сиријској провинцији Идлиб.

Погледајте ОВДЕ шта је поручио ирански генерал џихадистима ИД.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Камп за обуку терориста Хаџат Тахрир ал Шама у Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА