Најновије

РАДЕ МИМО ЗАКОНА И НАЈАВЉЕНОГ ОТКАЗА? Мартиновић и Орлић предавачи у школи! Мартиновић: "Није ме срамота"!

Под насловом "Партијско запошљавање у Високој медицинској школи" БИРН је објавио текст да су у тој школи у Ћуприји, као предавачи, ангажовани високи функционери Српске напредне странке, између осталих посланици Александар Мартиновић и Владимир Орлић.

Александар Мартиновић (Фото: Јутјуб)

Иако је инспекција Министарства просвете, наводи БИРН, због бројних неправилности наложила директору да раскине уговоре са функционерима СНС-а, они се и даље налазе на списку предавача. То питање данас је и у Скупштини Србије покренуо посланик опозиције Балша Божовић.

Да се младићи и девојке у Ћуприји обуче за медицинске сестре, радиологе, бабице и физиотерапеуте, задужени су, између осталих, доктори Александар Мартиновић и Владимир Орлић, у Скупштини посланици СНС-а, и то као предавачи. На то је у Скупштини Србије указао и посланик ДС-а Балша Божовић.

"Дакле, њих двојица - један правник, други инжењер - раде у Високој медицинској школи увршћени у наставни план за наредну годину, док је у последњих годину и по дана, осам жена остало без посла, у истој тој школи. Срам да вас буде”, поручио је посланик демократа.

Шеф посланика напредњака Александар Мартиновић каже да га није срамота што ради.

“Треба да ме је срамота што радим, то је рекао Балша Божовић. Каже: 'Како те није срамота што ти као доктор правних наука радиш'. Па, радим. Не примам плату у Народној скупштини, за разлику од тебе који ништа у животу ниси радио, јер ти је све тата обезбедио”, одговорио је посланик СНС-а.

Проблем је, међутим, много већи, јер како су новинари БИРН-а открили, функционере СНС-а Висока медицинска школа ангажовала је незаконито, како показује записник инспекције Министарства просвете - без одлука о избору у звање и без уговора о ангажовању.

“Није срамота радити, господине Мартиновићу, срамота је незаконито бити запослен и незаконито радити”, истакао је Балша Божовић.

И док је посланик Мартиновић заправо признао да ради као предавач у Вишој медицинској школи, иако та своја примања није пријавио Агенцији за борбу против корупције, посланик Владимир Орлић демантује наводе Божовића и тврди да је све лаж.

“То нигде не пише у тим документима којима он маше, не, то не пише, ниједног јединог секунда. Нико од нас није био незаконито ангажован. То сте прочитали на сајту БИРН-а. Колико сте ви као људи склони истини, толико је и тај ваш извор”, поручио је Орлић.

Тај извор се, међутим, позива на документа Министарства просвете, односно његове инспекције, која у записнику именом и презименог иза речи "незаконито" наводи посланика Владимира Орлића. А таквих је речи много. Због неправилности, директору школе наложено је да раскине уговоре са функционерима СНС-а. Није то учинио, а није их ни новинарима Пиштаљке доставио на увид иако су му их тражили још пре месец дана.

Њима се правдао да је на информациони систем школе извршен хакерски напад. Новинару Н1 данас су портири рекли да је директор службено одсутан, док су студенти потврдили да је ипак у згради.

Прочитајте ОВДЕ како је Михајловићева ударила на Шешеља.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте дуел Мартиновић Шешељ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА