Најновије

ЕЛИМИНИСАНИ: САА бомбардовала терористе у Латакији као одговор за напад на цивиле!

Сиријска војска је одговорила на честа кршења договореног прекида ватре у брдовитом североисточном региону Латакије.

Град у Сирији (Фото: Јутјуб)

Терористи Нусре настављају да нападају ракетама и организују бомбашке нападе на положаје сиријске војске, што подстиче војнике да им узвраћају ватру дуж целе границе са суседном провинцијом Идлиб, рекао је официр из Сиријске војске дописнику Спутњика.

Према његовим речима, Нусра редовно напада инфраструктуру и стамбена насеља, а милитанти су недавно користили ракетни лансер Град да нападну аутопут Латакиа-Алепо. Нико није убијен нити рањен у том нападу, али је инфраструктура оштећена, рекао је официр.

Сиријске снаге су одговориле на гранатирање ударом на милитанте близу Кабани села које се налази надомак планине Ал Габ.

САА је распоредила тешку артиљерију у северној Латакији како би елиминисао Нусрине импровизоване локације за лансирање УАВ и ракета.

Већина покрајине Латакија је ослобођена од милитаната током последње четири године. Најсеверније територије региона, које се граниче са Турском и провинцијом Идлиб и даље су под контролом терориста.

Руски центар за помирење супротних страна пријавио је у протеклим данима поновно кршење прекида ватре од стране милитаната у покрајини Латакија, при чему је рањен један цивил у насељу Сандран, а гранатирана су и села Беит Смаира, Сандран, Шир Ал Сабах, Башира, Руисет Искандер, Сафсафа, Ико и Тел Ал Тут прошле седмице, каже портпарол.

Повреде прекида су такође пријављене у суседној провинцији Идлиб, где су се Русија и Турска договориле о стварању демилитаризоване зоне дуж линије контакта до 15. октобра. Идлиб остаје последње главно упориште милитаната и других формација оружане опозиције у Сирији.

Прошлог месеца САД и његови савезници упозорили су Дамаск да не напада, рекавши да ће адекватно одговорити ако се пронађе доказ о употреби хемијског оружја. Дамаск и Москва су касније открили обавештајне информације да милитанти могу да изведу хемијски напад како би подстакли западну интервенцију.

Погледајте ОВДЕ нове снимке испоруке С-300 Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тешке борбе воде се у долини Еуфрата.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА