Најновије

УБИЈЕН ПЛЕМЕНСКИ ВОЂА АРАПА У РАКИ! Курди изгубили важног човека! Џихадисти спремају обнову калифата!

Шејх Башер Фаисал ал Хуваиди, лидер племена Ал-Афдала и члан Цивилног већа Рака, убијен је данас у западном делу града Рака, који је под контролом про-америчких снага курдског СДФ-а.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

ИД је преузела одговорност за атентат и јавила у саопштењу новинске агенције Амак да је један од њихових људи убио ал-Хуваидија изненада пиштољем.

- Упозоравамо свакога ко је помагао отпадницима и који их је подржавао, војници Калифата су у потрази за вама, и пре или касније ћете бити убијени, Бог то жели - саопштила је Исламска држава.

Цивилно веће Раке, које је повезано са СДФ-ом, осудило је атентат на Ал-Хуваидија и позвао локалне и племенске личности да упозоре на нове покушаје којим би се пореметио мир у регији Рака.

- Са великом тугом добили смо вест о убиству Шејха Башира Фаисала ал Хуваида. Имао је позитивну и активну улогу у животу и напретку већа - јавио је цивилни савет Раке у званичном саопштењу од стране Курдске новинске агенције Хавар.

Локални посматрачи су више пута упозоравали да ће недостатак одговарајућих мера безбедности у подручјима под контролом СДФ омогућити ИД ћелијама да изврше значајније нападе. Међутим, група подржана од стране САД тек треба да предузме било какве озбиљне кораке да би се супротставиле овим ћелијама. Један од разлога јесте тензија између групе са курдском доминацијом и локалног арапског становништва.

Све очи Курда упрте у Американце. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рака пре и после разарања!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА