Najnovije

UBIJEN PLEMENSKI VOĐA ARAPA U RAKI! Kurdi izgubili važnog čoveka! DŽihadisti spremaju obnovu kalifata!

Šejh Bašer Faisal al Huvaidi, lider plemena Al-Afdala i član Civilnog veća Raka, ubijen je danas u zapadnom delu grada Raka, koji je pod kontrolom pro-američkih snaga kurdskog SDF-a.

Islamska država (Foto: Jutjub)

ID je preuzela odgovornost za atentat i javila u saopštenju novinske agencije Amak da je jedan od njihovih ljudi ubio al-Huvaidija iznenada pištoljem.

- Upozoravamo svakoga ko je pomagao otpadnicima i koji ih je podržavao, vojnici Kalifata su u potrazi za vama, i pre ili kasnije ćete biti ubijeni, Bog to želi - saopštila je Islamska država.

Civilno veće Rake, koje je povezano sa SDF-om, osudilo je atentat na Al-Huvaidija i pozvao lokalne i plemenske ličnosti da upozore na nove pokušaje kojim bi se poremetio mir u regiji Raka.

- Sa velikom tugom dobili smo vest o ubistvu Šejha Bašira Faisala al Huvaida. Imao je pozitivnu i aktivnu ulogu u životu i napretku veća - javio je civilni savet Rake u zvaničnom saopštenju od strane Kurdske novinske agencije Havar.

Lokalni posmatrači su više puta upozoravali da će nedostatak odgovarajućih mera bezbednosti u područjima pod kontrolom SDF omogućiti ID ćelijama da izvrše značajnije napade. Međutim, grupa podržana od strane SAD tek treba da preduzme bilo kakve ozbiljne korake da bi se suprotstavile ovim ćelijama. Jedan od razloga jeste tenzija između grupe sa kurdskom dominacijom i lokalnog arapskog stanovništva.

Sve oči Kurda uprte u Amerikance. Pogledajte OVDE zbog čega.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raka pre i posle razaranja!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA