Најновије

НОСТРАДАМУС ЈЕ ПРЕДВИДЕО ПРВИ И ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ: Ево како је кланицу и Хитлера најавио 400 година раније, а шта је рекао о трећој апокалипси

Нострадамус је живео и стварао тек неколико деценија након Колумбовог открића Америке.

Хитлер (Фото: Јутјуб)

Сазнање да постоје нови светови, узбуркало је духове у Европи: Шпанија и Енглеска више, а потом и друге државе, кренуле су у освајање прекоморских земаља и беспоштедну пљачку њихових богатстава. Није био потребан велики пророчки дар да би се предвидели ратови око колонија који ће уследити. А опет, ко је четиристо година унапред могао да сагледа размере страдања у Првом и Другом светском рату?

Наравно, нико осим Нострадамуса!

Ко су „људи свиње“ са гас-маскама

Рат који је отпочео пуцњевима Гаврила Принципа у Сарајеву, а окончан баш у ово доба пре тачно сто година, током самог трајања и у деценијама које су за њим уследиле, називан је Великим ратом. Тешко је било замислити да ће се таква разарања и страдања поновити, па се веровало да ће бити и остати једини. Али Нострадамус је видео - и о томе оставио запис! - да ће свет задесити још једна таква катаклизма, да ћемо имати и Први и Друг (светски) рат.

Његове визије Првог светског рата најбоље илуструју ова два катрена:

Први је: „Пошасти проћи ће, смањиће се свет, Дуго биће мир, земље насељене: Сигурно путоваће ваздухом и копном, морем и таласом, Затим нове ратове изазваће“, а други: „Сунце усред ноћи мислиће да су видели Кад угледају напола човека, напола свињу: Буку, песму, битку на небу опажену, И звери дивље проговориће“. Да сада не улазимо у детаљну анализу ових пророчанстава, јасно је да је Нотрадамус из свог кабинета на трећем спрату куће у Салон де Провансу видео и период мира и насељавање нових континената, као и да је предвидео и авионе и подморнице („путоваће ваздухом и копном, морем и таласом“), што је за оно време било фантастичније од данашњих планова о насељавању Марса! Нажалост, видео је и „нове ратове“, и Први и Други...

Неки мисле да је овај катрен од оне врсте „мож’ да бидне, ал’ не мора да значи“. Као, ратова је вазда било, ту није могао да омаши, а летење је предвидео и Леонардо да Винчи...

Могуће, али шта рећи на стихове које за њим следе, а у којима се описују „битке на небу“? Први авијатичарски двобоји одиграли су се тек у Великом, односно Првом светском рату, ту сумње нема!

И остали стихови - без остатка - јасно и недвосмислено односе се баш на овај оружани сукоб.

„Сунце усред ноћи“: Током Првог светског рата, први пут ушли су у употребу рефлектори („јаки као сунце“) као средство у противваздушној одбрани. Рефлектори и експлозије производили су јако светло у ноћи.

„Напола човек, а напола свиња“: Огроман број жртава у Првом светском однели су бојни отрови, који су тада први пут масовно употребљени. Као заштита од њих коришћене су гас маске, чији филтери за ваздух заиста подсећају на свињске њушке. Ко може да порекне да Нострадамус у својој застрашујућој визији није мислио баш на њих?!

„Бука, песма, битка“: Замислите експлозију бомби и топовске канонаде - и знаћете шта је „бука“. Присетите се из филмова како звуче авионски мотори током ваздушне битке, и ето вам „песме“.

„Дивље звери које говоре“: Нострадамус је описао оно што је видео, иако неке ствари није могао да разуме. Али, глас из слушалице пољског телефона на фронту који наређује јуриш, за неког у оно доба и те како је био „глас дивље звери“.

Пророк је познавао Хитлера

Видовњак из Салон де Прованса напросто је знао да ће се Хитлер појавити!

„У најдубљем западу Европе,

Од сиромашних људи, родиће се млади дечак,

Он, који ће језиком завести велике трупе,

Његова слава шириће се ка Источном краљевству.“

Познато је да се Хитлер родио у Браунауу у Аустрији, окруженој са свих страна другим европским земљма - Немачком, Чешком, Италијом, Швајцарском, Словенијом и Мађарском - односно, у „срцу Европе“ или „у њеном најдубљем западу“... Хитлер јесте „језиком“, односно заводљивим говорима освојио власт и кренуо на исток, на Совјетски Савез, а тај је поход у почетку изгледао победоносан („ширио је славу“)... После је било шта је било.

О Хитлеру је Нострадамус написао десетине катрена и ми се овде нећемо бавити њиховим приказом. Али, навешћемо два примера из живота који показују како су пророчанства и њихова тумачења утицала на понашање држава које су биле укључене у Други светски рат.

Очекујући освету Немачке за пораз у Првом светском рату, Француска је од 1930. до 1935. године изградила систем утврђења - практично непрекидни зид - дуж заједничке границе, такозвану Мажино линију. Занимљиво је да су у скупштинским расправама о оправданости овако скупог подухвата, са свом озбиљношћу цитирани ови Нострадамусови стихови:

„Близу велике реке, велики ров, земља ископана,

На петнаест делова водом биће подељен:

Заузети град, ватра, крв, крици и сукоб

А најважнији биће судар.“

Мажино линија изграђена је уз Рајну („велику реку“), а шта мислите, на колико места су овај зид пресецале реке? Наравно, на петнаест!

Други случај је још очигледнији. Неки Карл Ернест Крафт крајем тридесетих година прошлог века послао је Нацистичкој партији у Берлину телеграм да ће на Хитлера бити извршен атентат и да он то зна јер је протумачио један Нострадамусов катрен. Крафт је ухапшен и вероватно би га у затвору појео мрак да се у међувремену његово упозорење није обистинило! Ослобођен је робије и постављен за члана Хитлеровог тима видовњака и астролога. А ево шта се десило...

Нострадамаус је написао:

„Људи окупљени да виде нову представу, Принчеви и краљеви међу посматрачима, Стубови се руше: али неким чудом Краљ је спасен и тридесет од оних присутних.“ Крафт је у њима видео атентат који ће се догодити 8. новембра 1939. у пивници у Минхену.

Сваке године Хитлер је на том месту држао страначки скуп („окупљени људи“), а те 1939. изложио је свој план за проширење Немачке („нова представа“). Природно, били су присутни сви прваци нацистичке странке и државног руководства („принчеви и краљеви“)... а онда је дошло до експлозије подметнуте бомбе („стубови се руше“).

Али, Хитлер и његови најближи сарадници („краљ... и тридесет од оних присутних“) напустили су салу неколико тренутака раније, само није било у питању чудо, него су поступили по Крафтовом упозорењу!

Кога занимају остала оваква пророчанства о Другом светском рату, има их сва сила на интернету и у књижарама. Ми ћемо овде стати, уз напомену да Нострадамус тврди да ће људи проћи кроз ТРИ светска рата пре него што доспеју до коначног мира.

Амерички невидљиви ловци пете генерације F-35 после сваког лета престају да буду невидљиви. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

10 пророчанстава која свако треба да зна

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА