Најновије

НЕТАНИЈАХУ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД УДАРА НА СИРИЈУ УПРКОС ОДЛАСКУ АМЕРИКАНАЦА: По сваку цену ће зауставити долазак Ирана на границе Израела! (ВИДЕО)

Говорећи на петом самиту Израел-Грчка-Кипар одржаном у граду Баршеба на југу земље, израелски премијер Бењамин Нетанијаху обећао је интензивирање напада у Сирији.

Израелски пилот (Фото: Јутјуб)

- Наставићемо да делујемо у Сирији како бисмо спречили иранске напоре да се војно учврсте против нас. Ми не смањујемо наше напоре, већ ћемо их повећати. Знам да то радимо уз пуну подршку САД - рекао је Нетанијаху.

Премијер Израела је рекао да је унапред упозорен на повлачење америчких војника из Сирије током телефонских разговора са Доналдом Трампом у понедељак и америчким државним секретаром Мајком Помпеом у уторак. Убрзо након његовог говора, израелски амбасадор у Уједињеним нацијама Дани Данон изјавио је да је Тел Авив забринут око Сирије.

- Забринути смо због Сирије, због присуства иранских трупа у Сирији и ми ћемо учинити све што је потребно да заштитимо наш народ без обзира да ли имамо америчке трупе, руске трупе или било које друге. Наставићемо да следимо нашу политику да не дозволимо Иранцима да граде своје базе поред наших граница - рекао је Данон.

Иран тек треба да одговори на изјаве израелских званичника, али је нагласио да су иранске снаге задржале искључиво саветодавно присуство у Сирији и негирао било какве планове за успостављање сталног војног присуства у земљи. У среду је Трамп на твитеру прогласио победу над Исламском државом у Сирији после изјаве за медије да планира повлачење америчких трупа из ратом погођене земље. 

Од 2014. године, Коалиција предвођена САД спроводи своје операције у Сирији, без мандата УН нити овлашћења власти у Дамаску. Дамаск је доследно одбацио војно присуство САД у Сирији и сматра га незаконитим.

Погледајте ОВДЕ најновију мапу Сирије и све што се тамо дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Млади Бењамин Нетанијаху говори о Палестини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА