Најновије

ДЕЈАН БЕРИЋ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВА У ДОНБАСУ: Наши борци су веома разочарани...

Српски снајпериста и некадашњи добровољац у ДНР, а данас новинар у Москви, Дејан Берић каже да ситуација у Донбасу није толико драматична како извештавају медији у Србији.

Дејан Берић (Фото: Правда/Јутјуб)

- Јуче сам се вратио са Донбаса у Русију. Нема тамо ни речи о неком нападу. Наши борци су веома разочарани што су Украјинци одустали од напада. Сваки њихов план, наши знају унапред и јасно им то дају до знања, значи да сваки покрет напред би прошао са огромним губицима украјинске армије.
Они то добро знају и само потпуни идиот може кренути напред. Пре пар дана сам урадио интервју са Данијелом Безсоновим , требало би данас да изађе на Јутјубy. Његовe речи су потпуно исправнем ево шта је рекао:

"Несумњам да ће Порошенко дати наређење да се крене у напад, али сумњам да ће његово наређење извршити људи у униформи" – рекао је Берић.

Он је објаснио шта је “сива зона” у коју су Украјинци ушли.

- Сива зона је простор између наше и украјинске армије. Када су закључени Мински договори требало је истог дана прекратит бојева дејства. Међутим борбе су трајале још отприлике месец дана, негде је наша армија изашла напред, негде је дала одређене територије Украјинцима. Зашто је то урађено?
Добро смо знали да ће мински преговори да трају дуго и наређење је било заузети најбоље могуће позиције, како би за тих неколико година преговора били минимални губитци. Значи сива зона је с тактичке тачке гледишта самоубиствени реон, који је у време заузимања од стране украјинске армије био потпуно без наших војника. Ту није требала никаква тактика ни храброст заћи у реон без противника и заузети га. Али је потребно веома много људи одржати га, јер су губици велики – објашњава Берић наводећи да су Украјинци у селу Чегари у реону Горловке за само четири дана 62 борца од снајпериста ДНР.

Књиге из Правдине интернет продавнице можете погледати ОВДЕ.

Берић каже да је Украјинци гину на територији целе сиве зоне.

- Довезли су на прву линију огромну количину технике и ненормално много војника, а ништа се није десило, напред нису кренули, наша артиљерија не ради, само снајперисти раде свој посао како би им дали до знања да су дошли тамо где се гине – каже Берић.

Берић је пробао да грађанима Србије објасни ситуацију на терену.

- Замислите да једна армија стоји у Београду, друга у Земуну, а међу њима је сива зона – шуме око реке. Затим командир земунске армије даје наређење да се заузме шума у јесењем периоду када нема лишћа. С друге стране на Калемегдан излазе снајпери и коректори артиљерије. Борци у шуми су као на тацни, и што их је више то су веће шансе да се неко појави у оптици снајперисте. Или ако покушају довући на пример минобацаче или се боље укопати, артиљерија уз помоћ своих коректора их просто затрпа у те исте ровове – рекао је Берић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђилас и Обрадовић о власти Александра Вучића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА