Најновије

СРБИ У БРЧКОМ НА ПОЈАЧАНОМ ОПРЕЗУ: Украдена биста легендарном посавском команданту Пеши

Биста ратног команданта Војске Републике Српске Бошка Перића Пеше украдена је са његовог гробног места на месном гробљу у Ражљеву код Брчког, рекао је за интернет портал Срна портпарол брчанске Полиције Халид Емкић.

Гроб и биста команданта Бошка Перића Пеше (Фото: Јутјуб)

Идентитет починиоца за сада није познат.Полиција спроводи активности да би решила овај случај. Из полиције наводе да ће више информација бити познато после истраге.

Командант специјалне јединице из састава Прве посавске бригаде ВРС Бошко Перић Пеша погинуо је 14. новембра 1994. године на мајевичком брду Лисача приликом покушаја деблокаде 74 опкољена борца Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске.

Пеша је имао свега 23 године када је погинуо. За живота је одликован Медаљом хероја Милана Тепића, а постхумно и Орденом Обилића. Представља један од највећих симбола праведне борбе српског народа на простору Посавине и Семберије. Синоним је за поштење, несебичност и лавовску храброст.

Индикативно је да се ова агресивна психолошка операција десила у току појачаног притиска на Републику Српску, где западни центри моћи у спрези са Сарајевом покушавају да дестабилизују Републику Српску.

Какав је задатак британских специјалаца у Донбасу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Срна/bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Перић Пеша

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА