Najnovije

SRBI U BRČKOM NA POJAČANOM OPREZU: Ukradena bista legendarnom posavskom komandantu Peši

Bista ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Boška Perića Peše ukradena je sa njegovog grobnog mesta na mesnom groblju u Ražljevu kod Brčkog, rekao je za internet portal Srna portparol brčanske Policije Halid Emkić.

Grob i bista komandanta Boška Perića Peše (Foto: Jutjub)

Identitet počinioca za sada nije poznat.Policija sprovodi aktivnosti da bi rešila ovaj slučaj. Iz policije navode da će više informacija biti poznato posle istrage.

Komandant specijalne jedinice iz sastava Prve posavske brigade VRS Boško Perić Peša poginuo je 14. novembra 1994. godine na majevičkom brdu Lisača prilikom pokušaja deblokade 74 opkoljena borca Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske.

Peša je imao svega 23 godine kada je poginuo. Za života je odlikovan Medaljom heroja Milana Tepića, a posthumno i Ordenom Obilića. Predstavlja jedan od najvećih simbola pravedne borbe srpskog naroda na prostoru Posavine i Semberije. Sinonim je za poštenje, nesebičnost i lavovsku hrabrost.

Indikativno je da se ova agresivna psihološka operacija desila u toku pojačanog pritiska na Republiku Srpsku, gde zapadni centri moći u sprezi sa Sarajevom pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku.

Kakav je zadatak britanskih specijalaca u Donbasu, pogledajte OVDE.

Izvor: Srna/bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Perić Peša

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA