Најновије

ПЕТ ДОКАЗА ДА ЈЕ ЗОРАН УБИО ЈЕЛЕНУ! Више тужилаштво у Београду тврди да је расветлило злочин, ево шта пише у оптужници

Зорана Марјановића терети пет кључних доказа због који су полиција и тужилаштво потпуно убеђени да је он 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи. На основу свих тих необоривих материјалних трагова, Више београдско тужилаштво подигло је у петак оптужницу против Зорана, наводећи да је на свиреп и подмукао начин убио Јелену Марјановић.

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

У оптужници се наводи да су се 2. априла Зоран, Јелена и њихова ћерка Јана "мерцедесом" довезли на насип у Борчи, где је певачица планирала да трчи.

Јелену избо ножем

- Зоран и Јана су остали код рампе на почетку насипа, а Јелена је почела да џогира. Осумњичени Марјановић је пустио да Јелена мало одмакне, а затим је оставио ћерку саму и сустигао певачицу. Прво ју је ножем посекао по руци и глави. Јелена је панично почела да бежи, али ју је Зоран ухватио и више пута ударио у главу неким тупим предметом. Осумњичени је жртву докрајчио у каналу, где је 3. априла Јеленино тело пронађено - описује се у оптужници.
Ово су најчвршћи докази на основу којих ће, верују тужиоци, Зоран Марјановић бити осуђен за зверско убиство супруге.

1) Блато 

Необориви материјални траг који указује да је Зоран убио певачицу Јелену Марјановић свакако су и трагови блата који су нађени на његовим фармеркама, а који су потпуно идентични оном са места злочина.
- Иако је осумњичени током истраге понављао да ниједном није био ни близу канала где је Јеленино тело пронађено, ипак анализом структуре блата са његових панталона утврђено је да је исто као и блато са места злочина. Дакле, и то доказује да је Зоран имао додира са Јелениним телом, као и да је кобног дана био на месту злочина - стоји у оптужници.

2) ДНК траг

Основни доказ према Вишем тужилаштву који Зорана Марјановића терети за ово свирепо убиство је његов ДНК који је нађен на Јеленином доњем вешу, мобилном телефону, као и на блату које је било на глави мртве Јелене.
- Осим тога што су ти трагови били добра основа да Зоран 15. септембра прошле године буде ухапшен, на основу њих је и потврђена сумња да је он дефинитивно био у додиру са мртвом супругом. Ни на који други начин Зоранов ДНК није могао да се нађе на блату које је откривено на Јелениној глави а да он није имао додир са њом након убиства - наводи се у оптужници.

3) Крв у колима

Кључан доказ који је неоспорив је свакако и Јеленина крв која је нађена на задњем седишту "мерцедеса" којим су на борчански насип дошли Јелена, Зоран и Јана.

Зоран искључио телефон

- Након убиства детаљно је прегледан аутомобил породице Марјановић. На задњем седишту аутомобила пронађена је Јеленина крв. Будући да је 2. априла довезла тај ауто на насип, поставља се питање како је њена крва тамо доспела. Једини могући закључак је да је Зоран након убиства био неопрезан и да му је жртвина крв остала на рукама, па да ју је он тамо оставио - написала је тужилац Љубица Веселиновић.
Осим тога, у оптужници Вишег тужилаштва додаје се и да је Јеленин ДНК нађен и на поду истог породичног аутомобила, као и у његовом пртљажнику.

4) Мобилни телефон

Доказ око којег се заснива добар део оптужнице је свакако је вештачење базних станица, на које се чекало више месеци. Оно открива где је кобног дана био Зоран Марјановић, а где Јелена Марјнаовић.
- На основу мобилног телефона који је регистровала базна станица утврђено је да је Јелена 2. априла у 16.56 сати кренула ка рампи на насипу. Зорану је тада телефон био искључен, али је базна станица забележила да се кретао по насипу од једног краја ка другом. Он и Јелена су морали да се сусретну, и то од 16.56 до 17.04. часова. То одговара времену (16.49 и 17.30 сати) које су вештаци одредили као време кад је Јелена убијена - стоји у оптужници Вишег тужилаштва.

5) Полиграф

Коначно Зоран Марјановић је након убиства своје супруге Јелене био у полицији на полиграфском испитивању и тада је у неким деловима регистровано да говори неистину.
- Прво, било је видљиво да је попио неке седативе. Зоран није рекао истину када су му постављана питања у вези са околностима под којима је дошло до злочина. Због тога је поновљено испитивање. Други пут Зоран је прошао полиграфски тест, али тада није показао никакве емоције. Психолози су утврдили или да говори истину или да је психопата - речено је у тужилаштву.

Мијатовић: Пишем трилер роман

Новинар ТВ Пинк Младен Мијатовић изјавио је за Информер да пише роман о убиству Јелене Марјановић јер жели да јавност види колико је труда уложено у истрагу, али и зато што сматра да читаоци треба да сазнају ко се како понашао након убиства.
- Покушао сам да у роману представим највернију реконструкцију злочина до сада. Одлучио сам се за жанр роман, трилер роман, јер имам утисак да ће читаоци на тај начин најлакше сазнати све што их занима и што се крије о мистериозном злочину - рекао је Мијатовић.
Роман би требало да се појави у књижарама и киосцима средином марта.

Пресудни моменти

-2. април 2016. - Јелена Марјановић нестала око 15.30, када је, према тврдњи њеног мужа Зорана, отишла да трчи од једне до друге рампе на насипу у Борчи. Он ју је у том тренутку са ћеркицом Јаном, наводно, чекао на почетку насипа.
-3. април 2016. - Јеленино тело нађено у каналу, Зоран приведен на саслушање, задржан 48 сати.
-6. септембар 2017. - Зоран Марјановић улази у ријалити "Задруга".
-14. септембар 2017. - Тужилаштво издало налог за хапшење Марјановића, али полиција није хтела да га хапси у "Задрузи". У договору са ТВ Пинк, Марјановић је изашао из ријалитија због наводних проблема са Центром за социјални рад око ћерке Јане.
-15. септембар 2017. - Зоран ухапшен у породичној кући у Борчи. Одређен му притвор до 30 дана, први пут.
-19. септембар 2017. - Зоранови отац Владимир и брат Милош први пут дошли да га обиђу у притвору у ЦЗ.
-22. септембар 2017. - Милош Марјановић се оженио дугогодишњом девојком Милицом.
-10. октобар 2017. - Центар за социјални рад старатељство над Зорановом и Јеленином ћерком Јаном привремено дао његовом брату Милошу.
-16. октобар 2017. - У Вишем јавном тужилаштву у Београду почело саслушање сведока. Зоранови родитељи Владимир и Зорица, као и брат Милош искористили право да не сведоче против најужег члана породице, док је Теодора Крсмановић, сестра од тетке убијене певачице, изјавила да је Зоран психички малтретирао Јелену.
-12. децембар 2017. - Зорану продужен притвор за још три месеца, тужилаштво има крајњи рок до 10. марта 2018. да подигне оптужницу или да одустане од кривичног гоњења.
-18. јануар 2018. - Апелациони суд поништио одлуку о продужењу притвора под образложењем да су потребни "чвршћи" докази против Зорана и вратио је првостепеном већу.
-19. јануар 2018. - Првостепено веће опет одлучило да продужи Зорану притвор до 10. марта, тврдећи да против њега постоје нови докази.
-9. фебруар 2018. - Више београдско тужилаштво подигло оптужницу против Зорана Марјановића за кривично дело убиство на свиреп и подмукао начин.
Уколико породица Зорана Марјановића не буде сведочила на суђењу, он ће бити готов, рекао је искусни београдски адвокат. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА