Најновије

ИСКАЗ МАЛЕ ЈАНЕ БИО КЉУЧАН ЗА ПРОНАЛАЖЕЊЕ УБИЦЕ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Ево због чега девојчица није испричала све што зна!

Искази малолетне ћерке убијене певачице Јелене Марјановић, која је неколико пута саслушавана у полицији након злочина, нису у потпуности обелодањени јавности, а како Курир сазнаје, управо ће они бити последњи адут тужилаштва у доказивању кривице Зорана Марјановића.

Марјановићи (Фото: Приватна архива)

Иако је Јана Марјановић у тренутку убиства мајке имала само пет година, полиција и тужилаштво од почетка истраге нису олако испуштали из вида њено сведочење, посебно због тога што је у тренутку злочина била на насипу са оцем, који је недавно и оптужен. Јавности су познате девојчицине изјаве из полиције „да је мама нестала у трави“, „да се нешто страшно догодило“, као и „да се тата задихао“. Међутим, како открива извор из истраге, то није ни приближно све што је Јана испричала полицији.

Чекају одлуку суда

- Дете је у више наврата изнело још неколико детаља које полиција и тужилаштво намерно нису пустили да исцуре у јавност. Постоје индиције да је дете видело злочин, а да је потом инструисано шта ће о свему испричати. То што се тужилаштво противило предлогу Марјановићеве одбране да се Јана саслуша као сведок не значи да ће се одбацити њена улога у расветљавању злочина. Напротив - каже извор из истраге.
Како наводи, Јанин исказ, чији детаљи досад нису исцурели у јавност, највероватније ће бити изведен као доказ када суђење почне како би на овај начин дете ипак било поштеђено класичног саслушања пред судом.
- Тужилаштво сада чека да суд да свој став о оптужници. С обзиром на то да се очекује да одбрана уложи приговор на оптужницу, суд мжеу да уради две ствари. Да врати оптужницу на допуну јер сматра да понуђени докази тужилаштва нису довољни да се Марјановић оптужи, у ком случају би тужилаштво као нови доказ доставило управо Јанин тајни исказ. Међутим, ако суд потврди оптужницу и закаже суђење, онда ће тужилаштво вероватно сачекати припремно рочишту и на њему саопштити да има нови доказ - објашњава саговорник.

Одбрана руши доказе

Он додаје да је тужилаштво свесно да доказе које сада имају против Марјановића, попут анализе базних станица, ДНК, трагова блата и крви, одбрана може да оспори на суду и то је главни разлог зашто се све време исказ ћерке убијене певачице држао у строгој тајности.

Креће битка за старатељство

Тетка, стриц и сестра од стрица убијене певачице поднели су захтев Центру за социјални рад да им се додели старатељство над малом Јаном Марјановић, сазнаје Курир.
- Љубица Манојловић из Крушевца, најмлађа Јеленина тетка, сестра од стрица Теодора Крсмановић, и још један стриц траже старатељство над девојчицом. Захтеве су поднели у договору јер им је битно да девојчица, са којом немају контакт од прошлог септембра и Зорановог хапшења, буде с неким из њихове породице - казао је добро обавештен извор. Инспектори који воде истрагу убеђени да су пронашли мотив Јелениног убиства! Шта они кажу читајте ОВДЕ.
Извор: Курир 

Бонус видео

Зорану Марјановићу прети 40 година робије за убиство.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА