Најновије

ТАЈНА ЈЕЛЕНИНОГ ВЕША: ДНК траг припада непознатом мушкарцу

Кључ убиства Јелене Марјановић крије се у ДНК трагу који је остао на њеном доњем вешу и ранфли на тренерци, а припада непознатом мушкарцу. У обдукционом записнику, у који су "Новости" имале увид, описане су беле танге које је имала на себи, уз додатно појашњење да је предњи међуножни део гаћица попречно раскидан на споју са задњом страном гаћица.

Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук)

Из оваког описа може да се изведе закључак да је убица повукао жртву за доњи део тренерке и, уз цимање, покидао јој доњи веш. Оно што додатно даје мистерију свему томе јесте биолошки траг који је изолован, а који до данас није идентификован.
Јеленин супруг Зоран Марјановић оптужен је 9. фебуара ове године да је 2. априла 2016. на каналу на насипу у борчанском насељу Црвенка на тренутак оставио своје дете и убио жену, а потом се 
- ДНК Зорана Марјановића није пронађен на њој, као ни осталих чланова породице - наводе адвокати одбране Стефан Јокић и Александар Зарић. - Полиција је урадила многобројна вештачења. Реч је о двадесетак нама непознатих људи од којих је узет биолошки траг. Ипак, до данас се он и даље води као Н. Н., односно није пронађен мушкарац чији је ДНК остао на Јелениној одећи.
Према речима саговорника, поред овога, вештачен је и један "југо", али и извесно такси возило "опел аскона", у потрази за осумњиченим. Али то није дало резултате.
- Захтевамо увод у списе, јер сматрамо да се доказима манипулише - каже адвокат Зарић. - Ни у кривичној пријави, а ни у оптужници, коју, додуше, још нисам добио јер дуго "путује", нико не објашњава одакле Јеленина крв са обе стране канала на месту где је пронађена. Канал је на том делу широк два метра, а вода је била дубока метар. С друге стране канала је остао и делимичан отисак обуће, чији власник до данас није пронађен. Сматрамо да је то убица, који је морао да буде попрскан Јеленином крвљу, оставио трагове са друге стране канала бежећи са места злочина.
Посебна прича су видео-записи камера породичне куће Јаховић, која се налази близу места где је пронађено тело Јелене Марјановић. У списима се помиње лева, али не и десна камера, која снима део насипа где су морали да буду виђени Јелена, Зоран и мала Јана.
- Имамо сумње да је на том видео-запису забележено нешто што истрази вероватно није ишло наруку - каже адвокат Зарић. - Зато нама и не дају тај доказ, јер бисмо га ми искористили за одбрану.

Оптужница

Правни тим Зорана Марјановића, који у овом тренутку чине четири адвоката, најављује и писање одговора на оптужницу, чим је сви добију. Свако од њих написаће свој приговор суду, који после тога треба да одлучи да ли он има основа. Суд, после разматрања свих аката, може да потврди или да врати оптужницу на дораду.
Које су биле последње Јеленине речи прочитајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Слике Убијене Јелене Марјановић на насипу! Напомена: Садржај је узнемирујуће природе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА