Најновије

ПОТПУНИ КОЛАПС КУРДА У АФРИНУ: Главни град под опсадом! Курди коначно предају преостале територије Дамаску! (МАПА)

Након неколико дана снажних удара турске војске и њихових џихадиста на северозападу Сирије, и сам град Африн нашао се пред потпуним опкољавањем и питање је тренутка када ће започети напад турских снага на њега.

Асад дочекао курдску предају (Илустрација: Правда)

Снажни удари турских снага који су претходних дана извршени из два правца, довели су курдски ЈПГ у незавидну ситуацију пошто се Турци сада налазе на свега 1 километар са северне, односно 3 километара са јужне стране главног града региона Африна на крајњем северозападу Сирије. Мапе контроле довољно говоре о ситуацији у којој су се нашле курдске снаге:
Map Update: Military Situation In Syrian Area Of Afrin On March 12, 2018


Map Update: Military Situation In Syrian Area Of Afrin On March 12, 2018

Иако су се раније данас, због великог нагомилавања сиријске Републиканске гарде на прилазу курдским територијама, о чему више можете да сазнате ОВДЕ, појавиле шпекулације да је Дамаск спреман да пошаље регуларну војску у помоћ Курдима у Африну, понуда коју је Дамаск још приликом најаве турске операције дао Курдима, ипак је и даље остала актуелна. То значи да су регуларне сиријске снаге спремне за улазак у овај регион, само у случају потпуне предаје контроле територија и оружја које се налази у рукама ЈПГ-а. Последњи развој ситуације, по свему судећи, приморао их је управо на то. Према незваничним информацијама до којих су дошли сиријски медији, неколико важних градова у региону биће у најскорије време предати Дамаску. Како се наводи, у питању су Менаг, са истоименом авио-базом, једном од највећих у Сирији, затим Тал Рифат, Кемар, Башмара, Бусофан, Деир Џамал, Кафр Наја и Ал Зијараха. За сада је од стране ЈПГ-а потврђена само предаја Ал Зијарахе, што, ипак, наговештава да су Курди спремни и на предају преосталих градова Дамаску, пре него што у потпуности буду прегажени од стране турских освајача. Американци су данас отворено запретили војном интервенцијом у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Превагу у операцији "Гранчица маслине" донели су турски хеликоптери:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА