Најновије

АМФИЛОХИЈЕ: Црногорско приморје проклето док се не врати Карађорђевићима

Амфилохије тврди да је део црногорског приморја проклет и да ће тако остати док се не врати у руке правих власника тј. у руке престолонаследника Александра Карађорђевића и његове породице.

Митрополит Амфилохије (Фото: mitropolija.com)

Митрополит црногорско-приморски каже да Карађорђевићима хитно мора бити враћена имовина у Црној Гори, у које спада земљиште на острву Свети Стефан, најлуксузнијем летовалишту на читавом приморју, вила "Милочер", парцеле у Пржну, на којима је изграђен луксузан хотел "Краљичина плажа". 
- Све што је отето то је и проклето! Треба вратити свакоме, без обзира на то ко је, па и Карађорђевићима. Има доста ту и црквене имовине која је одузета. Наравно, и обичним грађанима треба земља да се врати. Комунисти су је одузимали за народ, онда је то било и разумљиво. Међутим, сада су неокумунисти то приватизовали. Они нису наводно комунисти, они су буржоазија, јер су присвојили све - рекао је Амфилохије.
Иначе, поред све наведене, некадашњу имовину Карађорђевића чине и и плац са родном кућом краља Александра на Цетињу и дворац Љесковац у Ријеци Црнојевића.
Карађорђевићи су раних 30-их година 20. века од староседелаца купили око 4.337 квадрата у Милочерском парку, након чега је краљица Марија Карађорђевић у дворац уложила 4,5 милона тадашњих динара. Пре него што је убијен у милочерском летњиковцу је такође боравио и њен супруг краљ Александар, а након Другог светског рата летњиковац је претворен у луксузни хотел.
По доласку комуниста на власт Карађорђевићима је сва имовина у Југославији, па тиме и у Црној Гори, одузета. 
Драгомир Ацовић, председник Крунског савета, каже да би се са Амфилохијевим речима сложио сваки човек.
- Мислим да не постоји нико ко мисли другачије, а друга је ствар што власт у Црној Гори мисли другачије. Иначе, тај захтев за повраћај имовине стоји тамо годинама, примљен је и на њега нема ни одговора ни решења све ово време. То што је митрополит рекао то мисли сваки поштеномислећи човек - каже саговорник.
Путин новим супероружјем принуђује Американце на мир. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Митрополит Амфилохије: О Александру Вучићу и Косову.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА