Најновије

ЈЕЛЕНА НА КОЛЕНИМА МОЛИЛА ЗА ЖИВОТ: Оптужница доноси језиве детаље! Описани последњи минути живота певачице

У оптужници која је почетком фебруара подигнута против Зорана Марјановића налази се вештачење Зорана Станковића и Миљана Куњадића од септембра прошле године у којем се наводи да се Јелена борила са убицом све док није издахнула.

Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук)

Вишеструка нагњечења мозга била су фатална по певачицу. Она су наступила као последица вишеструких удараца металним предметом у главу. Прве повреде које је задобила певачица десиле су се у тренутку када је имала на себи горњи део треннерке са капуљачом на глави.
"То су биле убодна рана у десном и лакатном делу, али и убодна рана у задњој левој четвртини темена. Описане ране у том догађају могле су да настану од стране другог лица, са два убода шиљастим металним предметом", стоји у оптужници против Зорана Марјановића.
Певачица је са насипа покушала да преко канала побегне од убице, међутим, он ју је сустигао. Стргао је са ње горњи део тренерке, а онда је почео да је удара све док није пала на колена. Према налазу вештака убица и Јелена стајали су на истој подлози, а били су у усправном или полусавијеном положају тела, док је Јелена била окренута леђима убици.
"Након задобијања првих повреда после насилног скидања тренерке, Јелени је нането осам повреда у пределу потиљка и леве и десне стране слепоочнице . Све те повреде проузроковале су смрт због нагњечења и раздорења можданог ткива", наводи се у оптужници.
Вештаци тврде да се Јелена приликом задобијања смртоносних повреда налазила у води, најпре у усправљеном, а потом у неком од принудних положаја, док се убица налазио изнад ње у усправном или полусавијеном положају.
Јелена је имала подливе по лицу , носу, између спољашње и унутрашње стране горње усне, за које се сумња да су могли да настану од шаке савијене у песницу од стране убице.
Утврђено је да је певачица задобила повреде и огреботине руку, шака, лактова, надлактица и подлактица, као и ручног зглоба.
"Описане повреде Јелена је могла да задобије падом и ударцима о неравну или заравњену тупотврду подлогу и површину и гребањем деловима густог растиња током проласка , провлачења или вучења кроз површину обраслу и прекривену густим дрвеним или биљним растињем", наводи се у оптужници.
Воља певачице за животом иако је након мучког пребијања било готово извесно да неће дуго издржати, огледа се у повредама које је задобила на десној шаци и десном лакту, али и томе да је након монструозног иживљавања њеног убице несрећна певачица и даље дисала - пре смрти удахнула је воду из канала.
Наиме, како стоји у оптужници, Јелена је десном руком покушала да се одбрани од још неког ударца у главу, па је задобила повреде и по њој. Такође, лева надлактица имала је подлив за који се сумња да је настао стискањем шаке убице.
"Траг оклизнућа на супротној страни канала, као и блато на стопалу леве ноге указују да је пре задобијања смртоносних повреда највероватније покушала да изађе из канала са водом на другу страну, али се искључује могућност и да је траг настао од убице - закључују вештаци.
Са Јелениног профила неко слао морбидне поруке 9 дана након што је убијена! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Форензичар Ненад Шипка о случају убиства Јелене Марјановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА