Најновије

Асад одговорио Трампу који га је назвао "животињом"

Сиријски председник Башар ал Асад сумња да је његов сусрет са Доналдом Трампом могућ у скорој будућности.

Башар Асад (Фото: kremlin.ru)

Сваки састанак треба да има резултат, али није познато шта се може постићи с таквим неконзистентним политичаром као што је Трумп, додао је сиријски вођа.

Други разлог је то што у Дамаску не верују да Трамп контролише САД. "Верујемо да стварна (дубока) држава контролише сваког америчког председника. Тако је увек било у Сједињеним Америчким Државама у последњих 40 година - Од времена Никсона, можда и раније, али сада све више и интензивније, а најочигледнији случај је Трамп" - објаснио је Асад.

Одговарајући америчком председнику, који га је назвао "животиња Асад," шеф Арапске Републике поставио је питање да ли је ова реторика одраз америчке културе. "Мислим да не постоји друштво на свету које користи овакав језик", рекао је.

Асад је додао да се односи према таквим изјавама као политичар - оне не утичу на њега лично. "Важно је како нешто утиче на моју земљу, на рат, терористе и атмосферу у којој живимо", закључио је он.

У априлу, Трамп је написао на Твитеру, "председник Путин, Русија и Иран су одговорни за подршку животиње-Асада." У Кремљу, такве изјаве против легитимног председника Сирије називају "непристојним и некоректним".

Неколико граната, лансираних са територије Голанске висоравни погодило је сиријску провинцију Кунеитра. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Супруга председника Асада у посети школском карневалу у Хомсу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА