Најновије

УГОВОР ИЗ СНОВА ГОДИНЕ НЕ БРОЈИ: Легенда Црвене звезде одвео дефанзивца у Кину и учинио га другим најплаћенијим српским фудбалером свих вр

Штопер Бешикташа Душко Тошић сели се у Гуангџоу Р&Ф који са клупе предводи наш Драган Стојковић Пикси.

Душко Тошић фото: Принтскрин

Није тешко закључити да је управо Пикси инсистирао на довођењу српског репрезентативца јер га добро познаје.

Тошићу ће припасти 17.400.000 евра на име трогодишњег уговора, јер ће зарађивати 5.800.000 евра по сезони. Бешикташу ће припасти 5.000.000 евра обештећења, што није лоше са обзиром да су га довели без обештећења пре три године и да је Тошић имао још само годину дана уговора са њима. Јасно је да је и за Тошића ово била понуда која се не одбија. Зарађиваће пет пута више од онога што је имао у Истанбулу. У овој сезони је имао плату од 950.000 евра плус бонус од 10.000 евра за сваки одиграни меч у првенству.

Искусни дефанзивац је напунио 33 године прошлог јануара и ово му је била вероватно последња шанса да потпише овакав уговор. Постао је и други најбоље плаћени српски фудбалер свих времена. Прескочио је Немању Гудеља који у Гуангџоу Еверграндеу зарађује 5.000.000 евра по сезони. Испред је само Немања Матић са платом од око 9.000.000 евра годишње у Манчестер јунајтеду.

Некадашњи фудбалер ОФК Београда и Црвене звезде већ је отпутовао у Кину на потпис уговора и неће конкурисати за меч последњег кола турског шампионата против Сиваса. У Бешикташ је дошао пре три године и за то време одиграо 100 мечева за "орлове" и постигао седам голова. Освојио је две титуле првака Турске и две сезоне играо у Лиги шампиона.

Извор: Моцарт спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА