Najnovije

UGOVOR IZ SNOVA GODINE NE BROJI: Legenda Crvene zvezde odveo defanzivca u Kinu i učinio ga drugim najplaćenijim srpskim fudbalerom svih vr

Štoper Bešiktaša Duško Tošić seli se u Guangdžou R&F koji sa klupe predvodi naš Dragan Stojković Piksi.

Duško Tošić foto: Printskrin

Nije teško zaključiti da je upravo Piksi insistirao na dovođenju srpskog reprezentativca jer ga dobro poznaje.

Tošiću će pripasti 17.400.000 evra na ime trogodišnjeg ugovora, jer će zarađivati 5.800.000 evra po sezoni. Bešiktašu će pripasti 5.000.000 evra obeštećenja, što nije loše sa obzirom da su ga doveli bez obeštećenja pre tri godine i da je Tošić imao još samo godinu dana ugovora sa njima. Jasno je da je i za Tošića ovo bila ponuda koja se ne odbija. Zarađivaće pet puta više od onoga što je imao u Istanbulu. U ovoj sezoni je imao platu od 950.000 evra plus bonus od 10.000 evra za svaki odigrani meč u prvenstvu.

Iskusni defanzivac je napunio 33 godine prošlog januara i ovo mu je bila verovatno poslednja šansa da potpiše ovakav ugovor. Postao je i drugi najbolje plaćeni srpski fudbaler svih vremena. Preskočio je Nemanju Gudelja koji u Guangdžou Evergrandeu zarađuje 5.000.000 evra po sezoni. Ispred je samo Nemanja Matić sa platom od oko 9.000.000 evra godišnje u Mančester junajtedu.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i Crvene zvezde već je otputovao u Kinu na potpis ugovora i neće konkurisati za meč poslednjeg kola turskog šampionata protiv Sivasa. U Bešiktaš je došao pre tri godine i za to vreme odigrao 100 mečeva za "orlove" i postigao sedam golova. Osvojio je dve titule prvaka Turske i dve sezone igrao u Ligi šampiona.

Izvor: Mocart sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA