Најновије

ШОКАНТНА ДЕШАВАЊА У ПЕРУУ: Председник и цела држава стали иза допингованог фудбалера?!

Председник Перуа Мартин Вискара изјавио је данас да држава треба да помогне капитену фудбалске репрезентације те земље Паолу Гереру у покушају да укине суспензију пред Светско првенство.

Паоло Гереро Фото: Бета/АП

Гереро је требало да предводи Перу на шампионату у Русији овог лета, али му је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) недавно до јануара продужио суспензију због допинга која је истицала уочи Мундијала.

Председник Перуа је тражио од владе те земље и амбасадора те земље у Берну да помогну Гереру у покушају да оспори казну пред Врховним судом Швајцарске.

Паоло Гереро има право да тражи од швајцарских федералних судија да проуче одлуку коју је ЦАС објавио у понедељак, да му се продужи суспензија због позитивног теста на метаболит кокаина.

Спортски суд је продужио шестомесечну суспензију Светске фудбалске федерације (ФИФА) на 14 месеци, због чега ће Гереро вероватно пропустити прво појављивање Перуа на светским шампионатима још од 1982. године.

ЦАС је прихватио да Гереро није намеравао да пије контаминирани чај и да то није довело до побољшања перформанси на квалификацоној утакмици са Аргентином у октобру. Пуна пресуда још није објављена.

Швајцарски федерални суд може да интервенише ако се злоупотреби правни процес, а привремена одлука би могла да се донесе пре прве утакмице коју ће Перу играти у Русији 16. јуна.

Репрезентација Перуа ће на Светском првенство бити у групи са Данском, Француском и Аустралијом.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА