Најновије

Путин и Макрон нису постали најбољи пријатељи, али се осећа отопљење односа

Током своје посете Русији, Емануел Макрон није био мање расположен са Путином него раније са Доналадом Трумпом. Како коментаришу новинари у извештају ТВ5 Монде, Макрон је успео да постигне свој циљ: да обнови везе са Русијом, иако лидери нису постали најбољи пријатељи за два дана.

Путин и Макрон (Фото: kremlin.ru)

Политика "ни-ни" се враћа? Чини се да Емануел Макрон неће ставити француску дипломатију на било чију страну: ни на страну Сједињених Држава, нити на страни Русије. Ево, вероватно, због чега је током посете Санкт Петербургу био гостољубив са Путином као што је и са Трумпом.

За разлику од сјајности који је владала првог дана, последњи дан посете Емануела Макрона Русији био је у радној атмосфери форума у ​​Санкт Петербургу. Пред аудиторијумом шефова компанија, двојица лидера говорила су не само о политици, већ и о економији. Потписано је око 50 уговора. Осећа се отопљавање у односима између Француске и Русије. То је био циљ Емануел Макрона - покушати поново успоставити контакт са Владимиром Путином.

Емануел Макрон, председник Француске: Мислим да могу рећи да Владимир Путин има свој поглед на историју и стратегију односа између Русије и Европе. Ја стављам односе са Владимиром Путином у оквире стратешког приступа - а јуче сам му то и рекао - да је Русија дужна бити повезана са Европом, Русија је европска земља.

У сваком случају, два лидера уједињује потреба да се спасити споразум о иранском нуклеарном програму. И Владимир Путин је отворио идеју председника Француске да се прошире преговори са Техераном.

Владимир, председник Русије: Ако хоћемо нешто да сачувамо, морамо оставити отворена врата за преговарачки процес и за коначни резултат. Чини ми се да још све није изгубљено.

За два дана Русија и Француска нису постале најбољи пријатељи. Постоји много неслагања. Али њихови гестови указују на жељу да се отвори ново поглавље.

Прочитајте ОВДЕ о каквим “црвеним линијама” је говорио Путин за које је упозорио западне земље да не смеју да их пређу!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа раскошни дворац Петра Великог у коме је Путин дочекао Макрона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА