Најновије

ПРЕМИЈЕР ЛИГА: "Петарда" Арсенала на Венгеровом опроштају, Челси задржао наду за ЛШ

Фудбалери Челсија победили су данас на свом терену Ливерпул са 1:0 у дерби утакмици 37. кола енглеске Премијер лиге, док је Арсенал са 5:0 био бољи од Барнлија.

Арсен Венгер Фото: Бета/АП

Утакмица на стадиону Стамфорд бриџ измедју "плаваца" и "црвених" није била претерано узбудљива, а видјен и је само један гол и то мрежи голмана гостију Лориса Каријуса.

Стрелац јединог поготка био је Оливије Жиру који је у 32. минуту искористио проигравање Виктора Мозеса с десне стране и савладао голмана Ливерпула.

У наставку сусрета екипе су битку углавном водиле на средини терена, а Челси је имао још пар солидних прилика да дође до гола, међутим, недостајало им је среће у завршници.

Челси је овом победом задржао шансе да се следеће године нађе у Лиги шампиона, пошто сада после 36 одиграних утакмица заузима пето место са 69 бодова, два мање од Тотенхема, а три мање од Ливерпула ком је остала само још једна утакмица до краја шампионата.

Арсенал је на свом терену лако надиграо Барнли и дошао до убедљиве победе за коју је најзаслужнији био Пјер-Емерик Обамејанг са два гола и асистенцијом.

Управо је репрезентативац Габона и довео "тобџије" до предности у 14. минуту, да би Александар Лаказет у судијској надокнади првог дела игре дуплирао водјство свог тима.

Сеад Колашинац је у 54. минуту повисио на 3:0, да би 10 минута касније Алекс Ивоби довео Арсенал до 4:0, а потом је Обамејанг у 75. поставио коначан резултат.

Арсенал је шести на табели Премијер лиге са 60 бодова, шест више од седмопласираног Барнлија.


(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА