Најновије

ПРОМЕНЕ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Ово су нови министри

Синиша Мали преузима финансије, Маја Гојковић културу, док је Дејан Станковић кандидат за новог министра спорта, пише Српски телеграф.

Скупштина Србије (Фото: Синхуа)

Ово, међутим, неће бити и једине три промене у Влади Србије, пре свега с обзиром на последња дешавања и свађу две министарке Зоране Михајловић и Јадранке Јоксимовић са премијерком Аном Брнабић.

Ускоро ће врх СНС на састанку који ће сазвати председник Александар Вучић донети одлуку ко би могао да замени њих две у Немањиној 11.

Држава или бизнис

На истој седници најуже руководство напредњака почистиће са функција још неке директоре, председнике општина... Како нам је потврђено у врху странке, међу онима који ће на својој кожи осетити нулту толеранцију биће и познати директор једне велике државне фирме.

- Тај човек је солидно радио, али има приватни бизнис са стране, који му одвлачи много пажње, и процењено је да он треба да остане без државне фотеље - категорични су саговорници.

По овом питању јасан је и председник СНС - неће бити поштеђених!

Локални шерифи ће, каже Вучић, бити склоњени одмах, док ће остали бити на скенеру још неко време.

- Опседнут сам другим проблемима и тиме се баве неки други људи у странци, они ће предложити мере, као што је најавио Дарко Глишић, и у складу са тим ћемо реаговати - подвукао је Вучић и додао да ће следеће године странка имати ванредну скупштину и ванредни конгрес, те да се он неће опет кандидовати за шефа партије.

Што се најављеног унапређења на министарску функцију тиче, Синиша Мали јуче је изјавио да чека одлуку Вучића и СНС, али је поновио да зна да неће бити градоначелник.

С друге стране, председница парламента Маја Гојковић чврсто је подржала Вучића и премијерку позивајући неке министре да дају оставке.

- Ништа није страшно ако свој став изразиш тако што ћеш ти изаћи из Владе, а не премијерка. Она има подршку Народне скупштине и председника. Ја још нисам видела пример да неко солира у Влади на тај начин, а да им је добро када имају кабинет, возача и све остале привилегије које то место доноси - осврнула се Гојковићева на трзавице у Влади, не остављајући много дилеме у кога упире стрелице.

Сваком све у лице

Председник извршног одбора СНС Дарко Глишић наводи да је заједно са сарадницима урадио анализу више од 50 општина, да је завршена трећина посла, те да конкретни потези следе врло брзо.

- Људи су незадовољни у многим општинама, неки наши функционери су полетели, немају резултате, превише су их занеле функције и воде своју политику. Када завршимо са анализом, следи састанак у седишту странке, где ћемо свакоме у лице рећи шта имамо. Неки ће бити смењени, неки опоменути, а биће и искључења - поручује Глишић.

Ако се чистка не деси, онда ће СНС временом губити позиције, сматра аналитичар Бранко Радун:

- Политичари који су дуго на власти склони су опуштању, постају корумпирани и бахате се, а у демократији је потребно проветравање.

Јадранка: Не мењам став

Министарска Јадранка Јоксимовић, која се нашла у епицентру након сукоба са премијерком у ком је учествовала и Зорана Михајловић, јуче је изјавила да је прича "пренадувана" и да је она само изнела свој став, који се не мења.

- Са Вучићем дуго радим, ја сам врло често и на страначким органима и на седницама Владе док је он био премијер износила своје мишљење, које није увек било општеприхваћено и нико није имао проблем због тога - истакла је министарка.

Сутра скупштина Београда

Нови сазив Скупштине града Београда биће конституисан сутра. На седници ће бити потврђени мандати новим одборницима, изабрани председник парламента, његов заменик, као и секретар Скупштине. Након тога почиње да тече рок од 30 дана за избор градоначелника.

Додик тражи од амбасаде САД да открије коме даје 12 милиона долара! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је све ово увод у последњи рат за Косово?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА