Најновије

ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПЉАЧКЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Возачи и данас протестују због цене горива (ФОТО/ВИДЕО)

Протести возача због поскупљења горива организован је и данас у више места у Србији, а у Београду је саобраћај заустављен на тргу Славија.

Блокада (фото: јутјуб)

Како кажуу ГСП "Београд", протест је почео у 17 часова због чега су на Славији заустављени тролејбуси и трамваји, док је у осталим деловима града проходно и без веће гужве.

Јавно предузеће "Путеви Србије" је саопштило да је у месту Салаш Ноћајски, код Сремске Митровице на раскрсници путева И Б реда број 20 и ИИ А реда број 124, обустављен саобраћај због протеста возача.

Возачи су и јуче од 17 до 19 часова блокирали више путева у Београду, Новом Саду, Шапцу, Ваљеву, Новом Пазару, Нишу, Краљеву,Крагујевцу , Баточини и многим другим местима широм Србије.

Протест је организован путем друштвених мрежа јер је цена горива у Србији од почетка година порасла за скоро девет динара по литру, а дизела за више од 11 динара.

Захтеви окупљених грађана су да се усвоји нова цена горива која не сме бити виша од 110 динара за дизел и 120 динара за безоловни бензин, да се убудуће цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену бензина урачунати порез, па тек онда на опорезовану цену горива да се дода акциза која не сме да буде виша од 50 одсто основне цене бензина.

Возачи такође захтевају да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

За сутра је најављено екстремизовање захтева и да ће возачи зауставити саобраћај у 7 ујутру и неће стати док држава не смањи цене. 

 

ОВДЕ погледајте шта кажу из НСП о протестима.

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА