Najnovije

PROTESTI PROTIV PLJAČKE SE NASTAVLJAJU: Vozači i danas protestuju zbog cene goriva (FOTO/VIDEO)

Protesti vozača zbog poskupljenja goriva organizovan je i danas u više mesta u Srbiji, a u Beogradu je saobraćaj zaustavljen na trgu Slavija.

Blokada (foto: jutjub)

Kako kažuu GSP "Beograd", protest je počeo u 17 časova zbog čega su na Slaviji zaustavljeni trolejbusi i tramvaji, dok je u ostalim delovima grada prohodno i bez veće gužve.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je u mestu Salaš Noćajski, kod Sremske Mitrovice na raskrsnici puteva I B reda broj 20 i II A reda broj 124, obustavljen saobraćaj zbog protesta vozača.

Vozači su i juče od 17 do 19 časova blokirali više puteva u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kraljevu,Kragujevcu , Batočini i mnogim drugim mestima širom Srbije.

Protest je organizovan putem društvenih mreža jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu goriva da se doda akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Za sutra je najavljeno ekstremizovanje zahteva i da će vozači zaustaviti saobraćaj u 7 ujutru i neće stati dok država ne smanji cene. 

 

OVDE pogledajte šta kažu iz NSP o protestima.

Izvor: vesti-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA