Најновије

ШТА СЕ ТО СПРЕМА? Американци шаљу појачања на Косово и Метохију

Амерички председник Доналд Трамп је у петак послао писмо Конгресу у којем детаљно наводи у којим су све подручјима присутни амерички војници који се, како се наводи, „боре у глобалном рату против терориста“, а војници који ће бити повучени из Нигерије биће премештени на Косово.

Америчка војска (фото: синхуа)

Интересантно, ова одлука је донета неколико дана након што су на Космету ухапшена двојица терориста који су планирали нападе на Кфор. Како је наведено, основни суд у Приштини одредио је Е. Х. и Г. Ш. једномесечни притвор због сумње да су планирали самоубилачки напад на снаге Кфора, али и припремали терористичке нападе на Косову, у Белгији и Француској, саопштио је тај суд. Двојица окривљених приведена су 5. јуна. Информација о привођењу саопштена је, међутим, три дана касније - јуче, када им је суд и одредио једномесечни притвор.

- Актуелне операције које су САД спровеле уз помоћ бројних међународних партнера биле су успешне, пре свега у Ираку И Сирији. Уколико је потребно, у одговору на терористичке претње одобрићемо додатне мере у интересу заштите грађана и интереса САД - навео је између осталог Трамп.

У поменутом писму се, осим Косова, помињу и Авганистан, Ирак, Сирија, Арапско полуострво, Јордан, Либан, Турска, Сомалија, Џибути, Либерија, Камерун, Чад, Нигерија, Филипини, Египат и Гвантанамо. У овом тренутку није познат тачан број америчких војника на Косову, али се процењује да их тренутно има око 690.

ОВДЕ погледајте да ли Вучић пуца из празне пушке?

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчка војска кроз Европу иде према границама Русије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА