Најновије

ЏИХАДИСТИ ВИШЕ НИГДЕ НИСУ СИГУРНИ: САА активирала скривене јединице на југу Сирије

Док сви чекамо почетак офанзиве на југу Сирије, САА не губи време.

Сиријска војска (фото: Синхуа)

Када је почео грађански рат у земљи, многи лојални грађани и патриоти су остали на територијама под контролом разних џихадистичких група. Ни јужна Сирија није изузетак. 

Многи од њих су нашли начина да успоставе везе са Сиријском Арапском Армијом и направе управне ћелије покрета отпора. Већ 6 година такве ћелије у јужној Сирији чекају овај дан, тј. тренутак приближавања Сиријске Арапске Армије и дуго чекану слободе.

До скоро су само вршиле послове скупљања информација и по неку мању диверзију, али са приближавањем офанзиве су добиле налог да се активирају у потпуности и да иза непријатељских линија почну са нападима на кључне људе и инсталације у оквиру џихадистичких снага. 

Конкретно, пре неки дан су извршиле напад на лидера Сиријског Револуционарног Фронт који се бори у оквиру побуњеничке Слободне Сиријске Војске Тамера ал Нумаирија.

Док је Тамер Ал Нумаири, путовао кроз провинцију Ал Кунеитра, на путу Ајн Зиван, експлодирала је противтенковска мина коју су поставили припадници једне од ћелија покрета отпор. 

Према извештајима из џихадистичких редова, Нумаири је тешко рањен у нападу и изгубио је обе ноге, а један од његових блиских сарадника је погинуо. 

У наредним данима се очекује да скривене јединице изврше још неколико напада на високе званичнике џихадистичких снага. 

ОВДЕ погледајте како је изгледао долазак команданта Тигрових снага у Дару, где ће да преузме команду над комплетном офанзивом. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Километарске колоне САА стижу у Дару

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА