Најновије

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ О ФУДБАЛУ Дачић: Победа Костарике је "мала слатка освета" за Косово

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић пожелео је репрезентацији Србије да победи Швајрацску, додајући да, због разних коментара, не знамо да ли ћемо играти против швајцарских репрезентативаца или фудбалера Албаније или Приштине.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је додао и да је победа против Костарике била мала освета за признање једнострано проглашене независности Косова.

„Костарика је била прва земља која је ничим изазвана признала Косово. Какве везе има Костарика са Косовом?! Ни не знају где се налази Косово. Неко им је рекао да то ураде. Победа над репрезентацијом Костарике била је једна мала, слатка освета“, објаснио је Дачић.

Када је реч о утакмици против Швајцарске у петак, Дачић је рекао да не би требало мешати политику и спорт, али да то очигледно није могуће.

„Сада је главна ствар да ли играмо против репрезентације Швајцарске или Албаније или Приштине. Постоје разни коментари који се тичу односа Срба и Албанаца пред утакмицу. Надам се и желим да постигнемо што бољи резултат“, рекао је он.

На честитку шеф либеријске дипломатије Гбезонгара Милтона Финдлеја на победи репрезентације Србије против Костарике, као и жељу за пуно успеха у даљем такмичењу ан Светском првенству, Дачић је казао да би волео да Србија има тако доброг фудбалера какав је био либеријски председник Жорж Веа.

ФИФА казнила Фудбалски савез Србије због "политичког" навијања. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тошић и Тадић: Нећемо насести на провокације из Швајцарске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА