Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА: Обележено 20 година од прве масовне отмице Срба на Косову и Метохији

Делегација Српске деснице на челу са Мишом Вацићем присуствовала је, на позив Симе Спасића председника Удружења киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији, обележавању 20 година од киднаповања девет рудара угљеног копа „Белаћевац“ – прве масовне отимице Срба на КиМ, чија судбина до данас није расветљена.

Лого Српске деснице (Фото: СД)

Припадници ОВК су у раним јутарњим часовима 22. јуна 1998. године истерали из аутобуса, којим су се превозили на посао, деветоро Срба – радника површинског копа „Белаћевац“ Термоелектране Обилић, и одвели их у непознатом правцу.

Отети су Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

Киднаповање рудара са копа „Белаћевац“ прво је у низу масовних киднаповања Срба на Косову и Метохији од стране припадника терористичке ОВК. У наредне две и по године киднаповано је око 1.000 Срба на Косову и Метохији, а судбина њих 532 ни данас није позната.

- Српска десница пружа свесрдну подршку Сими Спасићу и његовом удружењу у борбу за истину и правду о киднапованим, несталим и убијеним Србима. Њихови крвници кад тад морају одговарати ако Србија жели да буде озбиљна држава – саопштио је овај Покрет.

Поред Српске деснице присутни су били: министар Зоран Ђорђевић, председник комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић, представници Владине канцеларије за КиМ, представници Ратних војних ветерана, пензионисани ратни генерали са простора КиМ, потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић, породице жртава, као и велики број новинара.

Интервју са Иваном Борић, портпаролом Српске деснице, прочитајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Eмисија “Без цензуре” у којој су гостовали Миша Вацић, Предраг Аздељковић, Даница Петровић и Весна Зорић.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА