Најновије

Руски амбасадор отказао посету Сребреници

Руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов отказао је за сутра најављену посету општини Сребреница, рекао је начелник те општине Младен Грујичић.

Петар Иванцов (Фото: Јутјуб)

Амбасадор је имао план да разговара са Грујичићем, његовим замеником Нермином Аливуковићем, а потом да посети Меморијални центар бошњачким жртвама у Поточарима.

– Међутим, уследиле су реакције бошњачких политичара, Аливуковића, Рамиза Салкића и осталих, који су поручили да Иванцов није добродошао у Поточаре из разлога што наводно негира геноцид. Није му указано гостопримство. Након тога, кабинет амбасадора је отказао посету Сребреницу. Да ли ће заказати за неки други дан, није ми познато – рекао нам је Грујичић.

Наглашава да су такве реакције према амбасадору неприхватљиве, али да су за Сребреницу нормалне и очекиване од бошњачких политичара.

– Они желе да ту своју причу потенцирају 100 година, без обзира да ли то била истина или не. Али, ја позивам руског амбасадора да посети Сребреницу. Увек је добродошао, и он и сви људи који су учинили много да спски народ у Сребреници не буде сатанизован и проглашен за геноцидан. Увек ћу их радо угостити у свом кабинету и у општини Сребреница – поручује Грујичић.

Подсећамо, Аливуковић је рекао да нема ништа против да се састане са Иванцовим у свом кабинету, али да је одбио да буде његов домаћин у Поточарима, између осталог и због тога што је Русија у Савјету безбедности УН својевремено уложила вето на британску резолуцију о „геноциду у Сребреници“.

Велика политичка криза у Македонију, Иванов одбио да потпише промену имена Македоније, више о томе ОВДЕ.

Извор: Српска инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Младен Грујичић и Милорад Додик

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА