Најновије

НЕПРИКОСНОВЕНИ ВЛАДАРИ СВЕТА: Ово су три најстрашнија оружја из руског арсенала због којих дрхти НАТО (ВИДЕО)

Русија из године у годину сигурно остварује амбициозне планове на извозу оружја, комбинујући добар маркетинг и понуду квалитетне технике, а уз флексибилност, неће изгубити своје место на тржишту наоружања.

Су-35С (Фото: Јутјуб)

Подморница "Бореј"

Прва подморница разреда ‘Бореи’, названа "Владимир Мономакх" први пут је запловила морем у највећем руском бродоградилишту Семаш близу Северодвинска и тако започела серију тестова, који ће трајати све док не постане потпуно функционална и спремна за операције.

Изградња те подморнице, треће у својој класи, трајала је скоро шест година и почела је 19.марта 2006. године када су руски подморничари славили 100-ту годишњицу постојања подморничке флоте Русије.

Карактеристике поменуте подморнице веома су импресивне. Дуга је 170 метара и широка 13,5 метара, може заронити 450 метара дубоко испод 14.720 тона воде.

Креће се брзином од 29 чворова (54 километара на сат), а у њој борави 107 морнара, од тога 55 официра.

Наоружана је са 16 – 20 нових интерконтиненталних ракета ‘Булава’ (НАТО класификација СС-НX-30) на чврсто гориво с више бојевих глава од 150 килотона килотона, које могу пробити било који противракетни штит, као и са шест торпедних цеви калибра 533 мм.

Ова стратешка подморница може се похвалити и новом генерацијом нуклеарног реактора, који јој омогућава да се зарони у море и до 480 метара дубине.

С-400 „Тријумф“

Угледни часопис “Национални интерес” назвао је руски С-400 "Тријумф" оружјем које мења "правила игре".

Као што је наведено у чланку, “С-400” надмашује западне пандане на неколико начина.

Прво, руски модел може покренути неколико противавионских вођених ракета различитих распона одједном. Конкретно, аутор набраја четири такве ракете, чији распон достигне 40, 120, 250 и 400 километара.
Амерички "Патриот" способан је да покрене пројектиле са распоном лета од само 96 километара.

Друго, “Национални интерес” примећује одличне перформансе једне од зенитних ракета (9М96Е2 са опсегом од 120 километара), коју може покренути С-400. Публикација пише да такав пројектил не само лети брзином од пет километара у секунди, већ је способна и да пуца на циљеве који лети на висини до пет метара изнад земље.

Као што је рекао један од водећих војних стручњака Карло Коп, С-400 може бити опремљен посебним радарима дизајнираним за победу модерних авиона типа Ф-22 и Ф-35.

Ловац Су-35С

Авион Су-35С припада „4++ генерацији“. То значи да испуњава већину услова за 5. генерацију авиона, са изузетком технологије смањене видљивости и активне фазне антенске решетке (АФАР).

Борац је опремљен ракетама са навођењем, бомбама и артиљеријским наоружањем и може да лети у било које доба дана, без обзира на временске услове.

Овај руски ловац превазилази западне моделе по брзини и размерама.

Русија анексира Азовско море? Нова 42 пловила РФ контролишу сав поморски саобраћај, више ОВДЕ.

Извор: Правда/rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА