Најновије

Јеврејска заједница Црне Горе се ограђује од објаве Јелене Ђуровић: Не доводите је у везу са нама

Поводом објаве Јелене Ђуровић на Твитер профилу која је с разлогом изазвала згражавање јавности, Јеврејска заједница Црне Горе обавјештава јавност да нема ништа са дотичном, саопштено је данас из Јеврејске заједнице ЦГ.

“Јеврејска заједница Црне Горе најоштрије осуђује свако заговарање мржње који подстиче дискриминацију и нетрпељивост међу људима. За неслагање са мишљењем, дјеловањем појединаца, група и сл. постоји слобода изражавња, али не на начин како то ради госпођа Ђуровић. Стога, Јеврејска заједница се ограђује од Ђуровић.

У свом дјеловању Јеврејска заједница Црне Горе се води поштовањем људских права и слобода баштинећи непролазну идеју о уважавању различитости као темеља сваког напредног друштва. Циљ нам је допринијети афирмацији заједништва и повезивању без обзира на вјерску, националну или неку другу припадност”, стоји у саопштењу.

Они тврде да Ђуровић није њихов члан.

- Госпођа Ђуровић није учествовала у оснивању Јеврејске заједнице Црне Горе, нити је икада била пуноправни члан Заједнице. Након оснивања иста шаље честитку оснивачима ЈЗЦГ гдје нуди своју помоћ уколико им буде потребна пошто је по оцу Црногорка, а по мајци Јеврејка. Што се тиче њеног представљања да је потпредсједница Јеврејске заједнице Црне Горе, тачно је само да је од јула 2015. до септембра 2019. била почасна потпредсједница, када је због престанка функције напустила Заједницу. Молимо да се убудуће Јеврејска заједница Црне Горе не доводи у везу са Јеленом Ђуровић – наводе из ЈЗЦГ.

ГЛАВНИ ЦИЉ ЈЕ СЛОМ НАТО: Бахмут је за Украјинце „мјасорупка“; украјинско оружје је свуда где су ратови!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА