Најновије

Ево шта ће бити кад умре краљица Елизабета Друга

Британски лист Дејли Мејл објавио је текст под насловом "Шта ће се догодити кад умре енглеска краљица?", и то након што је Елизабета Друга у уторак отказала предвиђено појављивање у лондонској катедрали Сен Пол, јер се "лоше осећала".

Краљица Елизабета Друга (Фото: Синхуа)

Елизабета Друга, која је постала краљица након очеве смрти 1953, са своје 92 године најдуговечнија је краљица на трону у историји британске монархије. Њен син принц Чарлс је следећи у линији за престо.

Лозинка за смрт краљице

Елизабета Друга је имала дугу владавину и ретко је била одсутна с јавних догађаја из здравствених разлога. Ипак, како стари, Британци и други краљевски фанови питају се шта ће се догодити у будућности.

Кад Елизабета Друга умре, прво ће о томе бити обавештен премијер и то шифрованом лозинком. Лист Гардијан пише како ће шифра бити: “Лондонски мост је спуштен”.

Према Бизнис Инсајдеру, већина особља у палати ће бити послата кући па ће се почети период комеморације у трајању од око 12 дана, што ће Британију прилично коштати.

 

Би-Би-Си новинари вежбају објаву вести

Датум сахране и крунисања њеног наследника биће проглашен празником, а предвиђа се да ће коштати земљу између 1,2 и 6 милијарди фунти.

Током периода жалости телевизија ће отказати све хумористичке емисије.

Ако краљица умре у току ноћи, вест ће бити објављена у осам сати ујутро. Ако објава буде током радног времена, лондонска берза ће вероватно престати с радом.

Новинари с времена на време вежбају објаву те вести. Они, такођее, имају при руци црну одећу како би избегли непримерено појављивање током извештавања о смрти у краљевској породици.

Промениће се текст националне химне

Након њене смрти, промениће се и текст националне химне тако што ће се додати део управо о њеној смрти. Заставе ће бити спуштене на пола копља, а туристичка места ће бити затворена.

За то време посебно веће ће у палати Светог Јакова објавити наследника Елизабете Друге, након чега ће нови монарх иступити. Након тога политичари ће се заклети на верност новом владару.

Тело Елизабете ће за то време бити изложено у Вестминстерској палати, где ће јавност моћи да јој ода почаст.

Велика Британија показала је невиђени цинизам у вези са бомбардовањем Сирије, више ОВДЕ.

Извор: Noizz

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА