Најновије

ФИФА ОДЛУЧНА: Хрвати не могу да играју у усташким дресовима!

Селектор Златко Далић и репрезентативци Хрватске тражили су од челника ХНС да им обезбеде да сваку наредну утакмицу на шампионату играју у другој варијанти дресова, оној црној, која личи на дресове НДХ, али је ФИФА рекла "не" баш пред финале.

Хрватска репрезентација (фото: РИА)

После пет утакмица у низу у којима су Хрвати играли у, за њих, непрепознатљивим нијансама, у недељу ће пред највећи меч у каријерама морати да обуку добро познате дресове у бојама шаховнице, са белим шортсевима и белим штуцнама.

У тој опреми Далићев тим играо је само на премијери када је у најлошијој игри приказаној овог лета у Русији победио Нигерију 2:0. Већ од  победе над Аргентином 3:0 у Нижњем, Лука Модрић и остали наступали су у црним дресовима и веровали да им они доносе "талију" због чега су и као условно речено домаћини у полуфиналу са Енглеском остали у резервној од две варијанте сашивене за текући Мундијал.

Ипак, у финалу ће Хрватска играти у "коцкастим" дресовима, а Француска у тегет опреми.

У хрватском табору су се надали да ће ФИФА одредити да Француска игра у белим дресовима, тегет шортсевима и белим штуцнама, што се није догодило.

Званични разлог да траже да играју у црној опреми је био, јер им наводно доноси срећу, али многи нису пропустили да примете да је идентичне дресове имала фудбалска репрезентација усташке НДХ.

ОВДЕ погледајте како је репортер послао Србију, уместо Хрватске, у финале.

Извор: Мондо/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Домагој Вида: Слава Украјини, Београд гори

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА