Најновије

СУСРЕТ ДВЕ СИЛЕ: Руковање државника скоро без осмеха, Трамп вратио Путину мило за драго (ФОТО+ВИДЕО)

У току је сусрет вођа две светске силе, руског председника Владимира Путина и првог човека Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа.

Трамп и Путин на почетку састанка (Фото: Јутјуб)

Председник Русије Владимир је са закашњењем стигао у престоницу Финске, али је први човек САД каснио са доласком у председничку палату, јер, како тврде поједини медији, вратио мило за драго колеги пошто је он инцијално каснио.

Трамп, који је у недељу увече стигао у Финску, оценио је да односи две земље никада нису били гори због претходне власти.

"Наш однос с Русијом никада није био гори захваљујући вишегодишњој глупости САД, а сада и намештеном лову на вештице", навео је Трамп на Твитеру.

Амерички и руски председник, Доналд Трамп и Владимир Путин, састаће се у Председничкој палати у Хелсинкију, на истом месту на којем су 1990. године разговарали бивши председник САД Џорџ Х.В. Буш и некадашњи лидер СССР Михаил Горбачов.

Неки медији чак наводе да би овај састанак могао да промени свет.

13:34 - Почео сусрет

Почео је састанак "тет-а-тет" Путина и Трампа, а према најавама светских медија, тај сусрет би требало да траје око 90 минута. У просторији где разговарају присутни су само преводиоци.

13:30 - Додик верује да ће сусрет разбити стереотипе

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је оптимиста и верује да је будућност стабилног света везана за Владимира Путина и Доналда Трампа, те да ће њихов састанак разбити наметнуте стереотипе.

Додик се, у интервјуу за Спутњик, слаже да су мале шансе да Балкан буде међу темама самита, имајући у виду читав низ горућих питања, али истиче да је добро да се Путин и Трамп састају.

Упитан какав ће утицај на Балкан имати сусрет двојице светских лидера, Додик каже да очекује разбијање наметнутих стереотипа и изврнуте стварности.

13:18 - Скоро без осмеха, руковали се Путин и Трамп

Владимир Путин и Доналд Трамп руковали су се у председничкој палати. Како наводе светски медији, руковање је трајало "око три секунде", а обојица се нису смејала пуно и изгледали су озбиљно.

13:04 - Трамп стигао у палату

Председник САД Доналд Трамп стигао је у председничку палату у 13.57 сати по локалном времену. Трамп и Путин су у згради, те се очекује да ће самит ускоро почети.

12:45 - Путин стигао, Трампа нема

Председник Русије Владимир Путин стигао је у председничку палату где ће бити одржан састанак. Трамп још није стигао, те светски медији наводе да враћа руском државнику мило за драго пошто је Путин иницијално каснио са доласком у Хелсинки. 

12:26 - Маса људи чека пролазак

Велика маса људи окупљена је у центру Хелсинкија, на углу главне престоничке улице Манерхајминти и улице Похјоисеспланади поред градског парка Еспланади.

Финска државна телевизија YЛЕ јавља да окупљени чекају пролазак колона са возилима председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина. 

12:18 - Путин скинуо сако и махнуо фоторепортерима

Председник Русије сишао је са авиона, скинуо је капут, махнуо фоторепортерима, наводе светски медији. Затим је сео у велику лимузину, пише "Гардијен".

12:09 - Фото: Путин воли да касни

На друштвеним мрежама појавила се сатница колико је Путин каснио на састанак са светским лидерима.

Прочитајте ОВДЕ ко каже "Надам се да свет у глави Трампа није у потпуности поремећен”.

Извор: Novosti.online / Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА