Најновије

Монографија о Милени Дравић: "Мој Гага је увек са мном"

У оквиру јубиларног 25. Фестивала европског филма "Палић", отворена је изложба посвећена нашој великој глумици Милени Дравић, а јуче је представљена и монографија о њој, ауторке Татјане Њежић. Милена је овај значајан тренутак посветила свом покојном супругу и великану српског глумишта Драгану Николићу, рекавши ''да је он увек са њом''.

Милена Дравић (Фото: Принтскрин)

Према речима Радослава Зеленовића, директора ФЕФ "Палић", после Београда и Пуле, изложба у Суботици је треће представљање.

- Милена је била у балетској школи када су дошли људи из "Босна филма", извели њену класу, фотографисали их, а после позвали на пробно снимање у "Авала филм". Милена је одабрана за филм "Врата остају отворена", за који је сценарио написао Влада Паскаљевић, отац нашег чувеног редитеља Горана Паскаљевића, у чијим ће филмовима Милена одиграти изванредне улоге. Остварила је до данас више од 160 филмских и телевизијских улога и све су биле изванредне . Милена Дравић је највећа филмска дива ових простора и један од утемељивача југословенског и српског филма – поручио је Зеленовић.

Глумица Мира Бањац, која је отворила ову изложбу, рекла да је лице коју посетиоци виде пред собом најскупље лице наше кинематографије.

- Да бисте били свесни овог тренутка морате знати да сте богати јер сте у присуству једне велике каријере. Милена Дравић је за мене неко ко емотивно мој живот буди, јер ја сам сапутник њене каријере. Знам када је почела и волим што је поред мене. То је велики пут за којим сам штрапацкала да бих доживела ову част да будем у тренутку једне апсолутне историје. Историје једне праве велике уметнице. Немамо много таквих тренутака и морамо бити јако свесни шта имамо сада – рекла је Мира Бањац.

Милена Дравић рекла је да је затечена речима које су јој упућене и да се "просто боји свега што је о њој изговорено".

- Не знам да ли сам стварно то све заслужила. Истина је да сам пуно радила, да сам се трудила да то што радим буде најбоље могуће. Наравно, имала сам у том раду сјајне сараднике, велике редитеље, велике партнере, сјајне екипе и у таквим пословима било је могуће остваити улоге са којима си био евентуално задовољан. Јер, ја сам добила пуно награда, превише, међутим, за мене је најважније увек било, не то што добијам награду, јер ако ја нисам унутар себе и свога бића задовољна са одређеном улогом, могао је то да буде и Оскар, не би вредело – рекла је Милена Дравић и додала да велику захвалност за све своје пословне успехе дугује и свом супругу Драгану Николићу:
- У мом животу велику подршку сам имала у моме супругу, Драгану Гаги Николићу. Користим овај тренутак да се пред свима захвалим њему. Многе ствари су се добре мени десиле захваљујући њему. Борићу се докле могу. Он је ту са мном. И сада је ту, сигурна сам – рекла је Милена Дравић.

 

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА