Najnovije

Monografija o Mileni Dravić: "Moj Gaga je uvek sa mnom"

U okviru jubilarnog 25. Festivala evropskog filma "Palić", otvorena je izložba posvećena našoj velikoj glumici Mileni Dravić, a juče je predstavljena i monografija o njoj, autorke Tatjane NJežić. Milena je ovaj značajan trenutak posvetila svom pokojnom suprugu i velikanu srpskog glumišta Draganu Nikoliću, rekavši ''da je on uvek sa njom''.

Milena Dravić (Foto: Printskrin)

Prema rečima Radoslava Zelenovića, direktora FEF "Palić", posle Beograda i Pule, izložba u Subotici je treće predstavljanje.

- Milena je bila u baletskoj školi kada su došli ljudi iz "Bosna filma", izveli njenu klasu, fotografisali ih, a posle pozvali na probno snimanje u "Avala film". Milena je odabrana za film "Vrata ostaju otvorena", za koji je scenario napisao Vlada Paskaljević, otac našeg čuvenog reditelja Gorana Paskaljevića, u čijim će filmovima Milena odigrati izvanredne uloge. Ostvarila je do danas više od 160 filmskih i televizijskih uloga i sve su bile izvanredne . Milena Dravić je najveća filmska diva ovih prostora i jedan od utemeljivača jugoslovenskog i srpskog filma – poručio je Zelenović.

Glumica Mira Banjac, koja je otvorila ovu izložbu, rekla da je lice koju posetioci vide pred sobom najskuplje lice naše kinematografije.

- Da biste bili svesni ovog trenutka morate znati da ste bogati jer ste u prisustvu jedne velike karijere. Milena Dravić je za mene neko ko emotivno moj život budi, jer ja sam saputnik njene karijere. Znam kada je počela i volim što je pored mene. To je veliki put za kojim sam štrapackala da bih doživela ovu čast da budem u trenutku jedne apsolutne istorije. Istorije jedne prave velike umetnice. Nemamo mnogo takvih trenutaka i moramo biti jako svesni šta imamo sada – rekla je Mira Banjac.

Milena Dravić rekla je da je zatečena rečima koje su joj upućene i da se "prosto boji svega što je o njoj izgovoreno".

- Ne znam da li sam stvarno to sve zaslužila. Istina je da sam puno radila, da sam se trudila da to što radim bude najbolje moguće. Naravno, imala sam u tom radu sjajne saradnike, velike reditelje, velike partnere, sjajne ekipe i u takvim poslovima bilo je moguće ostvaiti uloge sa kojima si bio eventualno zadovoljan. Jer, ja sam dobila puno nagrada, previše, međutim, za mene je najvažnije uvek bilo, ne to što dobijam nagradu, jer ako ja nisam unutar sebe i svoga bića zadovoljna sa određenom ulogom, mogao je to da bude i Oskar, ne bi vredelo – rekla je Milena Dravić i dodala da veliku zahvalnost za sve svoje poslovne uspehe duguje i svom suprugu Draganu Nikoliću:
- U mom životu veliku podršku sam imala u mome suprugu, Draganu Gagi Nikoliću. Koristim ovaj trenutak da se pred svima zahvalim njemu. Mnoge stvari su se dobre meni desile zahvaljujući njemu. Boriću se dokle mogu. On je tu sa mnom. I sada je tu, sigurna sam – rekla je Milena Dravić.

 

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA