Најновије

НА ДНУ МОРА ПРОНАЂЕН РУСКИ БОЈНИ БРОД: Оно што се на њему налази, оставиће свет без даха! (ВИДЕО)

Дан након проналаска потопљеног руског бојног брода на интернету су се појавиле информације да је Дмитриј Донски носио злато вредно 132 милијарде долара по данашњим ценама.

Дмитриј Донски (Фото: Public Domain/ U.S. Navy)

Брод који је учествовао у руско-јапанском рату 1905. године наводно је носио 200 тона злата, открили су јужнокорејски ловци на благо - група Шинил.

Брод је пронађен у недељу на југу острва Улеунгдо, на дубини од преко 426 метара, а лако је идентификован због ћириличног имена на крми. "Уочили смо ствари које изгледају као кутије за благо, али их још увек нисмо отворили, отворићемо их по прописаном поступку", казао је један званичник додајући да ће "део ствари изненадити свет", а конференција за медије ће се одржати за само недељу дана.

Према извештајима, Дмитриј Донски је носио златнике и 5.500 кутија златних полуга који су требало да покрију трошкове плата и гориво за целу флоту. Брод је потопљен током битке за Цушиму маја 1905, а већину његове посада су заробили Јапанци.

"Труп брода је тешко оштећен гранатирањем, крма је скоро потпуно пробијена, а палуба и стране су добро још увек очуване," кажу из групе Шинил која планира да подигне брод ове јесени.

Компанија укључује стручњаке из Јужне Кореје, Кине, Велике Британије и Канаде и тврди додаје да че половина пронађеног блага ићи на рачун руске владе, 10 одсто ће се користити за финансирање музеја и друге туристичке пројекте на Улеунгдо острву, а део ће ићи на изградњу пруге која ће повезивати Русију и Јужну Кореју кроз Северну Кореју.

Америка је мислила да Путин блефира, али сада имају проверене податке и у тешкој су паници. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Newser

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА