Најновије

РУСКО КОСМИЧКО ОРУЖЈЕ МАСОВНОГ УНИШТЕЊА: Хиперсонични борбени комплекс "Авангард" ушао у серијску производњу (ВИДЕО)

Окончана је разрада комплекса хиперсоничних борбених комплекса "Авангард", који је створен у оквиру јачања руске војне безбедности, саопштило је Министарство одбране.

Тестирање оружја "Авангард" (Фото: Јутјуб)

"Одбрамбено-индустријски комплекс Русији је завршио развој ракетног система "Авангард" са потпуно новом опремом - планираном крилатом борбеном јединицом. Предузећа су почела са масовном производњом", наводи се у извештају Министарства одбране.

Министарство је подсетило да се лет крилатне борбене јединице одвија на надморској висини од неколико десетина километара у густим слојевима атмосфере, за разлику од традиционалних борбених комплекса интерконтиненталних балистичких ракета који лете до циља дуж балистичке трајекторије. Максимална брзина коју развија "Авангард" прелази брзину звука за више од 20 пута.

Непредвидивост путање лета новог комплекса се постиже захваљујући његовој способности маневрисања и избегавања противракетне одбране.

 

Такође је објављено да ће "Авангард" имати отпоран на топлоту слој од титанијума.

Председник Владимир Путин је говорећи пред Федералном скупштином у марту саопштио да је направљен нови борбени систем "Авангард", који је у стању да лети у густим слојевима атмосфере хиперсоничничним брзинама, и до 20 пута брже од звука.

Након тога, заменик премијера Русије Јуриј Борисов, који је у то време био на положају помоћника министра одбране, рекао је да је Министарство одбране потписало уговор за серијску производњу прве серије система "Авангард".

У јуну је руски лидер саопштио да још дуго у свету неће бити аналога новим руским борбеним системима (такође Кинжал, Сармат, Посеидон). Он је такође подсетио да је Москва почела да развија нове системе као одговор на једнострано повлачење САД из Споразума о против-ракетној одбрани.

Руси лансирали нову нуклеарну крстарећу ракету, тестирају ласерска оружја, више ОВДЕ

Извор: Восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА