Најновије

УГЉАНИН ПРОВОЦИРА СРБИЈУ У ПИСМУ ПАЦОЛИЈУ! "Поштовани господине министре"

Беџет Пацоли, министар иностраних послова самозване државе Косово, казао је да му је забрана доласка у Нови Пазар стигла четири сата пре поласка на пут и то је, како је казао, у супротности са Споразумом из Брисела.

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

- Дозволи, молим те, да изразим свој гнев за вест коју сам примио, да због позивнице коју сте упутили мени, премијерка Републике Србије, Ана Брнабић, је званичним писмом претила вама и БНВ, налазећи се у САД, земљи која је прва признала Републику Косово заједно са више од половину земаља света, написао је Пацоли у писму упућеном Сулејману Угљанину.

- Будите убеђени да неће престати моји напори за један Балкан и Европу где неће бити забране преласка граница, написао је Пацоли.

Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин упутио је писмо Беџету Пацолију у којем је изразио жаљење што му није било дозвољено да, у својству министра иностраних послова Косова, посети Нови Пазар. Угљанин се у писму Пацолију обратио речима "поштовани господине министре", чиме је још једном показао да је признао државу Косово.

- Изражавам вам велику  захвалност због показане спремности да посетите Санџак и поред свих препрека наметнутих од стране великосрпског националистичког режима. Посебно нас радује ваша показана спремност да омогућите грађанима Санџака да чују и другу страну у вези нормализације односа Косова и Србије и да представите грађанима Санџака вашу визију процеса регионалне сигурности и сарадње земаља западног Балкана, написао је Угљанин.

Он је навео да је са великим жаљењем примио информације да је, како је написао, актуелни српски националистички режим  из Београда спречио Пацолијев долазак.

- Неспремност актуелног српског режима да свим грађанима омогуће да чују и другачије мишљење најбоље одсликава карактер тог режима.

Господине министре, немој да вас узнемире претње које је српска премијерка Ана Брнабић упутила бошњачком народу поводом нашег позива да посетите Санџак. Ове претње су израз нетолеранције према бошњачком народу Санџака и непознавања правне регулативе, навео је Угљанин.

Москва се поново огласила по питању Косова, више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Угљанин у Прешеву и Бујановцу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА