Најновије

ЗБОГ ОВОГА ПРОПАО САСТАНАК ЛИДЕРА У СКОПЉУ: Мицкоски изнео неприхватљиве предлоге референдумског питања!

Након фијакса састанка лидера македонских партија о референдуму, извор са овог сусрета открива да је лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски изнео четири предлога за референдумско питање, али ниједан од њих није споменуо чланство Македоније у ЕУ и НАТО.

Македонија (фото: РИА)

То је било неприхватљиво за премијера Зорана Зајева и лидере ДУИ-а и Бесе, након чега се састанак лидера завршио без договора.

Саговорници са састанка наводе за Плусинфо су да су сва четири предлога које је понудио Мицкоски компликована, предуга и двосмислена, упркос изјави лидера ВМРО-ДПМНЕ да је инсистирао на јединственом референдумском питању.

"Специфично је да у предлозима за референдумско питање није споменуто да је Споразум о имену са Грчком због чланства Македоније у ЕУ и НАТО-у. Напротив, предлози су били дуги, на пример, да ли сте за договор са Грчком да промените име државе променом устава, идентитета, језика ... сви предлози су били дуги по можда и пола стране - рекао је учесник у преговорима.

Како наводе извори, преговори су "пукли" када је Мицкоски предложио референдумско питање које би ишло у следећем правцу:

"Да ли подржавате Споразум са Грчком који потпуно уништава наш идентитет, језик, културу..."

"Мицкоском је наглашено два или три пута да би грађанима требало оставити да се слободно изјасне на референдуму, без сугестија како да гласају, већ да би лидери требало само да позову грађане да изађу на референдум" наводи извор.

ОВДЕ погледајте све о трагичним пожарима у Грчкој.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протести у Скопљу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА