Најновије

БРНАБИЋ: Даље унапређење односа Србије и САД у заједничком интересу (ВИДЕО)

Председница Владе Ана Брнабић јуче је, првог дана посете Вашингтону, имала више сусрета са члановима америчког Конгреса, са којима је разговарала о свеукупним билатералним односима Србије и САД.

Ана Брнабић (Фото: Влада Србије)

Брнабић се састала са конгресменима Тедом Поом и Емануелом Кливером, копредседавајућима српског конгресног кокуса.

У срдачном разговору, премијерка Брнабић захвалила се на њиховом ангажовању у Српском кокусу и промовисању и афирмисању тема и питања од значаја за Србију.

- Управо је обележавање јубилеја, 100 година од подизања српске заставе испред Беле куће, потврда историјских веза и пријатељства наше две земље и два народа - истакла је Брнабић.

У разговору је закључено да је даље унапређење односа Србије и САД у заједничком интересу две земље, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Председница Владе посебно је захвалила конгресмену Теду Поу, који је копредседавајући Српског кокуса од јануара 2013. године, на посвећеном ангажовању у унапређењу односа две земље.

Она је захвалила и конгресмену Кливеру, који се као члан америчке Комисије за Први светски рат, залаже за јачање културне и историјске сарадње.

Премијерка Брнабић упутила је позив конгресменима Поу и Кливеру, да посете Србију до краја године.

У наставку посете, председница Владе Србије састала се са сенаторком Џејн Шахин, чланицом Спољнополитичког комитета Сената и Подкомитета за Европу.

Амерички званични позитивно су оценили ангажовање припадника Војске Србије у мировним мисијама под мандатом УН и ЕУ, као и сарадњу са НАТО у оквиру Програма Партнерство за мир.

У наставку посете Вашингтону, Брнабић ће се састати са министром финансија САД, Стивеном Мнучином и са председником Светске банке, Џим Јонг Кимом.

Председница Владе Србије биће домаћин свечаности у Конгресу САД, у Вашингтону, која ће се одржати поводом обележавања јубилеја 100.годишњице подизања српске заставе испред Беле куће.

Заједно са премијерком, свечаности ће присуствовати и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Патријарх неће да се извињава Милу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА